Rusijos laukia kerštas! Skelbiama apie naujausią Ukrainos ginklą „Kobrą“ (Video)  (3)

Netrukus dronas su galingu varikliu, 150 km/h greičiu ir 10 kg kroviniu bus išbandytas ir galės sunaikinti rusus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kryvyj Riho meistrai sukūrė ukrainietišką žvalgybinį droną „Cobra“. Jie „5 kanalo“ žurnalistams parodė gamybos procesą ir atskleidė įdomių projekto detalių.

Verslininko Vitalijaus Bryzgalovo vadovaujama komanda užsibrėžė tikslą: surinkti apie 40 kg sveriantį lėktuvo tipo droną, galintį gabenti iki 12 kg naudingojo krovinio. Konstruktoriai sukūrė 3 m ilgio orlaivį, kurio sparnų plotis 2,6 m, aprūpino jį 10 litrų degalų baku ir 12 arklio galių varikliu.

„Dėl patvaraus didelio variklio jis gali labai greitai pristatyti „dovanas“ į reikiamą vietą. Greitis 150 km/h, skrydžio laikas 3 valandos, tai leidžia aprėpti labai didelį plotą“, - sakė Vitalijus Bryzgalovas.

Kūrėjų skaičiavimais, „Cobra“ kaina bus apie 2000 USD, o tai yra pigiau nei užsienio ar Ukrainos analogai. Siekdami sumažinti gamybos sąnaudas, konstruktoriai nusprendė naudoti metalą, o ne kompozicines medžiagas. Drono dalys išpjaunamos iš šaltai valcuoto plieno, padengto antikorozine danga, naudojant lazerinę mašiną su skaitmeniniu valdymu (CNC). Šį procesą prižiūri savanoris Jurijus, anksčiau dirbęs su lazerine įranga.

Komanda pranešė, kad pirmasis prototipas jau beveik paruoštas, planuoja jį išbandyti per tris savaites kartu su Ukrainos kariškiais, kurie konsultavo kūrėjus projektavimo etape. Kūrėjai nori, kad jų dronas „Cobra“ padėtų Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms sunaikinti Rusijos okupantus.

 

„Pagrindinė idėja yra sumažinti žmonių, kurie rizikuoja savo gyvybėmis, skaičių. Tai yra pakeisti juos dronais“, - aiškino Vitalijus Bryzgalovas. „Tai gali būti kaip taikinys, skirtas mūsų vaikinams mankštintis, tai gali būti taikinys, kuris paprasčiausiai sukels gaisrą ir eikvos priešo išteklius“.

Kiek anksčiau Vitalijus Bryzgalovas atskleidė drono charakteristikas. Pasak jo, komanda kuria į Irano „Shahed“ panašų droną-kamikadzę, galintį nugabenti iki 10 kg sprogmenų iki 300 km atstumu, kad sunaikintų Rusijos technikos ir amunicijos sandėlius. Per mėnesį planuojama pagaminti 100 įrenginių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(178)
(2)
(176)

Komentarai (3)