[Žinios trumpai] Prasidėjo naujas puolimas! Butusovas skelbia apie strateginį ir super „karštą tašką“: „Tai nulems karo eigą Pietuose“  ()

„Mūšis dėl Vuhledaro nulems visą tolimesnio karo Ukrainos pietuose eigą 2023 metais.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų okupantai pradėjo Vuhledaro šturmą. Ši gyvenvietė yra strategiškai svarbi kariuomenės sąveikai Rytų Ukrainoje, be to, ji gali tapti vieta būsimam Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimui Krymo koridoriuje dislokuoti.

Apie tai rašo Jurijus Butusovas, Censor.NET vyriausiasis redaktorius.

Pasak jo, jei rusams pavyktų užimti Vuhledarą, jie gerokai pagerintų savo strateginę padėtį Donbase ir sustiprintų gynybą.

„Rusijos vadovybės tikslas yra užimti visą Donbasą arba nustumti mūsų kariuomenę nuo Krymo koridoriaus. Vuhledarui užimti rusai sutelkė geriausias savo kariuomenes – jūrų pėstininkų ir oro desantininkų brigadas, amunicijos atsargas“, – komentavo žurnalistas.

Sėkminga Vuhledaro gynyba Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms tai geriausių Rusijos Federacijos elitinių brigadų likvidavimas. Dar rudenį įsibrovėliai bandė paimti Vuhledarą, bet sustojo Pavlivkos kaime. Reguliarioji Rusijos Federacijos kariuomenė labai jautriai reaguoja į nuostolius, propagandistams pradėjus rašyti apie šioje kryptyje sudaužytus jūrų pėstininkus, atakos nutrūko.

 

Dabar priešas veržiasi iš žemumų, o Ukrainos ginkluotosios pajėgos ginasi aukštumose.

„Mūšis dėl Vuhledaro nulems visą tolimesnio karo Ukrainos pietuose eigą 2023 metais“, – reziumavo Butusovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(0)
(41)

Komentarai ()

Susijusios žymos: