„Microsoft“ siūlo įvesti „interneto mokestį“ kovai su virusais  (40)

„Microsoft“ vadovų išsakytas pasiūlymas kovoti su kompiuterinių virusų platintojais įvedant visuotinį interneto naudojimo mokestį yra „siaubinga idėja“, pareiškė rinkos tyrimų bendrovės „Gartner“ kompiuterių saugumo analitikas Johnas Pescatore.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Idėja apie visuotinį interneto mokestį yra siaubinga. Kodėl neįvedus mokesčio visoms vartojimo prekėms, kurį turėtų mokėti visi prekybos centrai, jog būtų galima finansuoti kovos su vagišiais parduotuvėse priemones?“ – analitiką cituoja „Computerworld.com“. Pasak J. Pescatore, verslas gali pasirinkti jo manymu geriausias apsaugos nuo žalingos programinės įrangos priemones, bet tokia pasirinkimo galimybė neabejotinai išnyks, jei kova su „blogais vaikinais“ internete bus pradėta nacionaliniu lygiu.

Šią savaitę „Microsoft“ viceprezidentas Scottas Charney pareiškė, kad yra daugybė būdų, kaip kovoti su virusais ir kita žalinga programine įranga, pavyzdžiui, identifikuoti ir valyti „Trojos arkliais“ užkrėstus kompiuterius ar uždarinėti įsilaužėlių formuojamus „zombių“ tinklus (botnetus). Tačiau, pasak jo, niekas, įskaitant interneto paslaugų teikėjus, nenori „papurtyti kišenės“. Pasak S. Charney, galbūt tai padaryti priverstų rinka. Jo teigimu, piktybinės kompiuterių programos, kuriomis užsikrečiama per internetą, yra viešojo saugumo problema, kurią būtų galima spręsti nacionaliniu lygiu, įvedus visuotinį mokestį.

Kompiuterių saugumo sprendimų bendrovės „Qualys“ techninis direktorius Wolfgangas Kandekas pareiškė pritariantis Johno Pescatore nuomonei. „Internetas yra globalus kompiuterių tinklas, negalite jo reguliuoti ir apmokestinti. Galbūt interneto paslaugų teikėjai gali apmokestinti panašaus pobūdžio paslaugas (užkrėstų kompiuterių, platinančių virusus, identifikavimą ir valymą), bet neįsivaizduoju, kad tokį mokestį galėtų įvesti kokia nors vyriausybė“, - sakė jis.

Kai kurie apžvalgininkai pastebi, kad dauguma į „botnet“ tinklus įsilaužėlių sujungtų kompiuterių naudoja „Microsoft“ operacines sistemas.

Neseniai „Microsoft“, pasinaudojusi JAV teismo sprendimu, ėmėsi aktyvių veiksmų ardydama vadinamąjį Waledaco „botnetą“. Bendrovės duomenimis, pasaulyje yra apie 3,8 mln. virusais užkrėstų ir į „botnet“ tinklus sujungtų kompiuterių, 1 mln. iš jų – JAV teritorijoje. Tokie įsilaužėlių perimti kompiuteriai naudojami komercinės reklamos brukimui ir asmeninių duomenų vogimui, iš jų vien 2008 m. buvo surengta apie 190 000 prieš interneto serverius nukreiptų atsisakymo aptarnauti atakų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (40)