„Windows“ operacinėje sistemoje leidus rinktis naršykles, „Opera“ atsisiunčiama tris kartus dažniau  (21)

„Opera Software“ skelbia, kad įdiegus „Microsoft Windows“ naršyklių pasirinkimo ekraną, „Opera“ atsisiunčiama tris kartus dažniau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, kad „Opera“ populiarumas priklauso nuo šalies. Ši naršyklė populiariausia Belgijoje, Didžiojoje Britanijoje, Ispanijoje, Lenkijoje ir Prancūzijoje. Naršyklės populiarumo padidėjimas nėra siejamas su „Opera 10.50“ versijos pasirodymu. Pabrėžiama, kad pagaliau naudotojai, ankščiau nežinoję apie kitas naršykles, gavo išsamią informaciją.

Primename, kad 2007 metais kompanija „Opera Software“ apkaltino „Microsoft“ antimonopolinio įstatymo pažeidimu dėl to, kad „Internet Explorer“ buvo vienintele naršykle korporacijos operacinėse sistemose. Europos Komisija įpareigojo „Microsoft“ įdiegti specialų ekraną su naršyklių pasirinkimo galimybe.

Nuo kovo 1 dienos europiečiai gali išbandyti šią naujovę. Atsirado galimybė rinktis iš dvylikos naršyklių: penkios pagrindinės pirmajame ekrano puslapyje („Apple Safari“, „Google Chrome“, „Microsoft Internet Explorer“, „Mozilla Firefox“ ir „Opera“) ir septynios papildomos antrajame ir trečiajame puslapyje („Avant Browser“, „FlashPeak SlimBrowser“, „Flock“, „GreenBrowser“, „Maxthon“, „K-Meleon“, „Sleipnir“).

Naršyklės pasirinkimo ekranas platinamas per „Windows Update“ tarnybą.

„Microsoft“ įsipareigoja penkių metų bėgyje palaikyti naujojo mechanizmo darbą, o taip pat reguliariai atsiskaityti reguliuojančioms tarnyboms.

„IBM“ specialistas Robas Meiris teigia, kad „Microsoft“ programuotojai suklydo kurdami algoritmą atsitiktiniam naršyklių išsidėstymui, todėl „Google Chrome“ dažniausiai rodoma pirmajame naršyklių trejetuke, o „Internet Explorer“ turi 50% galimybę užimti penktąją vietą – paskutiniąją vietą pirmajame naršyklių pasirinkimo puslapyje. Kai kurie ekspertai mano, kad korporacija tyčia panaudojo tokį algoritmą, nes dešiniajame krašte esančią poziciją žmogus psichologiškai pasirenka dažniau negu kairiajame.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (21)