[Žinios trumpai] „Jis nuolat girtas, grasina visus nušauti“. Nutekėjo informacija, kas nutiko drąsiam „mobikui“, kuris kreipėsi tiesiai į Putiną (Video)  ()

Drausmės sąvoka Rusijos armijoje ypač nesuprantama mobilizuotiems.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-28 [Žinios trumpai] „Jis nuolat girtas, grasina visus nušauti“. Nutekėjo informacija, kas nutiko drąsiam „mobikui“, kuris kreipėsi tiesiai į Putiną (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Drausmės sąvoka Rusijos armijoje yra svetima. Ji ypač nesuprantama mobilizuotiems, kurie nesugebėjo „pasislėpti“ ir dabar bijo atsidurti fronto linijoje be maisto, vandens ir amunicijos su vienu kastuvu kiekvienai brigadai.

Visą tiesą paaiškino „mobikas“ iš 392-ojo motorizuotųjų šaulių pulko, išgarsėjęs po to, kai paskelbė vaizdo įrašą, kuriame  kariai pasiskundė gyvenimo sąlygomis.

Kaip rašo „Ostorožno, novosti“, po įrašo publikavimo autorius buvo pasodintas į duobę, o paskui išvežtas iš specialios operacijos zonos. Dabar kariškiui ir jo žmonai gresia straipsnis.

Šiuo metu šio pulko kariai kalba, kad „personalo tarpe klesti girtavimas“. Skundęsis kariškis sako, kad dėl to, kas vyksta, kaltas vadas.

„Jis nuolat girtas, šnekėdamas per radijo imtuvą, nuolat ką nors siunčia, keikiasi, grasina nušauti. Nuo pirmos dienos, kai atvykome, grasino nušauti“, - pasakoja vyras.

Pasak jo, pareigūnas taip pat ne kartą buvo sumušęs karius. Vadas bijo keršto, todėl apsupo save sargybiniais. Mobilizuotojo teigimu, kariai geria ir „nuolat aiškinasi santykius ir mušasi“. Prieš Naujuosius įvykdė žmogžudystę: „Girtų susirėmimai. Sako, kad žmogus su svetimu automatu atėjo aiškintis su savo skriaudikais ir gavo kulką į galvą. Ką jie ten dalijosi? Neaišku. Tai norima nuslėpti, todėl sunku sužinoti detales“.

 

Šis įvykis oficialiai nepatvirtintas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(0)
(71)

Komentarai ()

Susijusios žymos: