Ukraina smogė triuškinantį smūgį: rusų propaganda parodė, ką sudaužė 5 HIMARS raketos - po smūgio rusai paralyžiuoti (Video)  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos sugriovė tiltą prie Melitopolio, kuris buvo vienas pagrindinių rusų okupantų tiekimo kelių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netoli Melitopolio buvo stipriai apgadintas geležinkelio tiltas, okupantams tarnavęs kaip vienas pagrindinių atsargų tiekimo kelių okupuotoje Zaporižės srities dalyje. Šiuo maršrutu įsibrovėliai dažnai gabendavo įrangą ir ginklus.

Rusijos propaganda jau parodė smūgio pasekmes. Remiantis jų versija, į tiltą pataikė penkios HIMARS raketos. Ir kaip tik tuo metu, kai tiltas buvo remontuojamas po ankstesnių smūgių.

Filmuotą medžiagą paskelbė „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“:

„Žuvo daug darbininkų: penki žmonės, dar keturi buvo sužeisti ir išvežti į ligoninę. Smūgio stiprumą galite suprasti iš šios sunaikintos raketos – čia viskas nudaužyta skeveldromis... Visos penkios raketos nukrito beveik vienoje vietoje“, – sakė propagandistas. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas smūgių kol kas nekomentavo, bet anksčiau ukrainiečiai teigė, kad iki sausio 29 dienos šį tiltą apšaudė ne kartą. Jis yra labai svarbus okupantams, todėl turi būti sunaikintas.

 

Vietinis okupantų administracijos vadovas Vladimiras Rogovas, kurį Maskva paskyrė Zaporižės srities okupuotų teritorijų vadu, patvirtino žuvusiųjų ir sužeistųjų skaičių, patikslindamas, kad dviejų žmonių būklė yra sunki.

(126)
(1)
(125)

Komentarai ()

Susijusios žymos: