[Žinios trumpai] Pašiurpęs smogikas papasakojo, ką tokio pamatė, kad pabėgo iš „Wagner“ ir prašosi atgal į kalėjimą  ()

Buvęs „wagnerietis“ papasakojo, kaip pabėgo iš „Wagner“ stovyklos Luhansko srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ užverbuotas rusas Igoris Matiuchinas po pirmojo susitikimo su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis pabėgo iš fronto ir nori grįžti į kalėjimą Krasnojarsko krašte. Apie tai praneša „The New York Times“, kurio žurnalistams pavyko asmeniškai pabendrauti su Matiuchinu.

„Matiuchinas pasinaudojo suteikta naujo gyvenimo galimybe ir iškart užsiregistravo į „Wagner“ gretas. Po kelių dienų jis jau buvo mokymų stovykloje netoli okupuoto Ukrainos miesto Luhansko. Pasak jo, tai, ką jis ten rado, labai skyrėsi nuo to, kas buvo žadama. Matiuchinas pasakojo kad visur buvo juntama baimės atmosfera: užverbuoti kaliniai buvo motyvuojami per baimę, grasinama mirties bausmėmis. Vienas vyras, nepaklusęs įsakymui, iš Matiuchino dalinio buvo išvežtas ir daugiau nebegrįžo, – prisimena vyras. Kai jo treniruočių stovyklą staiga užpuolė ukrainiečiai, Matiuchinas pasinaudojo proga ir pabėgo. Jis teigė, kad nuo tada bando grįžti į savo kalėjimą“, – pažymima medžiagoje.

Leidinys išsiaiškino, kad Matiuchinas, nuteistas už vagystes ir grobstymą, pabėgo iš „Wagner“ gretų, į kurias buvo užverbuotas lapkritį. Dabar 26 metų našlaitis iš Sibiro Matiuchinas bando grįžti į kalėjimą.

 

Matiuchinas sako, kad nusprendė pabėgti, kai susidūrė su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimu. Susidūrimas su Ukrainos kariuomene samdiniui buvo lūžis.

Anot NYT, Matiuchinas pateko į „Wagner“, kalint trečią kartą. Matiuchinas anksčiau buvo teistas už grobstymą, vagystes ir buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn už mažiausiai keturias automobilių vagystes.

2018 metais jis pažeidė paleistų kalinių priežiūros taisykles.

Baltųjų rūmų duomenimis, Ukrainoje „Wagner“ PMC gretose kovoja 50 000 žmonių, iš kurių 40 000 yra kaliniai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(4)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: