„Rusai rimtai bijo šio monstro“. Ginklas, galintis smogti 1000 km – skelbiama, ką JK atsiųs į Ukrainą, jei Rusija nesustabdys teroro  ()

Ukraina jau seniai derasi su sąjungininkais dėl kovinių lėktuvų ir tolimojo nuotolio raketų. Kyjivas tikrai greitai gali gauti abu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „24 kanalui“ pranešė Rusijos opozicionierius ir publicistas Andrejus Piontkovskis.

Piontkovskis užsiminė, kad tokią karinę pagalbą Ukrainai galėtų suteikti ne tik JAV, bet ir kiti sąjungininkai.

Piontkovskis prisiminė, kad 2022-ųjų gruodį Didžiosios Britanijos parlamente įvyko pokalbis tarp buvusio premjero Boriso Johnsono ir gynybos sekretoriaus Beno Wallace'o.

„Johnsonas paklausė, ar Britanija turi priemonių padėti ukrainiečiams sustabdyti barbarišką Rusijos apšaudymą. Wallace'as atsakė, kad Didžioji Britanija turi tokių išteklių. Tai „Storm Shadow“ – iš oro paleidžiamos sparnuotosios raketos“, – sakė Piontkovskis.

Opozicionierius pažymėjo, kad Didžiosios Britanijos gynybos ministras išreiškė pasirengimą aprūpinti Ukrainą tokiomis raketomis, jei Rusija nenustos apšaudyti Ukrainos.

Anot publicisto, kadangi „Storm Shadow“ yra iš oro paleidžiamos raketos, joms reikia atitinkamo lėktuvo.

„Iš šaltinių Vašingtone tikrai žinau, kad tai nebuvo tušti žodžiai. Taip pat jau seniai kalbama, kad Lenkija pasiruošusi perduoti Ukrainai sovietinius lėktuvus MiG-29“, – sakė opozicionierius.

Jis priminė, kad anksčiau tiekti MiG lėktuvus Ukrainai sutrukdė biurokratiniai klausimai su NATO. Tačiau dabar, anot Piontkovskio, toks procesas visai įmanomas.

„Kitą mėnesį po Johnsono pokalbio su Wallace'u lenkai ir britai dirbo pritaikydami MiG-29 lėktuvą, kad galėtų gabenti britiškas raketas. Netolimoje ateityje Lenkija ir JK gali perduoti Ukrainai 20–30 vnt. MiG-29 lėktuvų, aprūpintų raketomis „Storm Shadow“, – kalbėjo opozicionierius.

 

Piontkovskis pažymėjo, kad oficialus tokių raketų nuotolis yra 600 kilometrų. Tačiau ekspertai teigia, kad „Storm Shadow“ gali smogti į objektus, esančius iki 1 000 kilometrų.

Anot Rusijos publicisto, tai, kad tikimybė aprūpinti Ukrainą raketomis „Storm Shadow“ yra gana reali, liudija panika tarp Rusijos propagandistų.

Kaip pažymėjo Piontkovskis, pulkininkas Michailas Chodarenokas, kažkada dirbęs pagrindiniame Rusijos generalinio štabo operatyviniame skyriuje, apie šias raketas kalbėjo vienoje iš propagandos laidų.

„Rusai jau bijo šių raketų, laidoje buvo įvertinti Maskvos oro gynybos pajėgumai. O Chodarenokas kalbėjo apie „Storm Shadow“ kaip grėsmę Maskvai“, – sakė opozicionierius.

 

Kaip pažymėjo Piontkovskis, po to, kai JK ir Lenkija aprūpins Ukrainą lėktuvais su raketomis, Kyjivas gali suduoti stiprų smūgį Maskvai. Tačiau ne fizinį, o politinį ir psichologinį.

„Ukrainos valdžia gali padaryti pareiškimą, kad naujos raketos atakos prieš Ukrainos miestus atveju, Ukraina pataikys į tam tikrus taikinius Maskvoje. Tai bus rimtas signalas tiek Rusijos elitui, tiek visuomenei“, – pabrėžė publicistas.

Jis pridūrė, kad Maskvos gyventojai sutiko leisti mirti ukrainiečiams ir net mobilizuotiems rusams, jei tik Vladimiras Putinas galėtų patenkinti savo „geopolitinį geismą“.

„Jei Putinas kitą dieną smogs į Ukrainos miestą ir dešimtys „Storm Shadow“ raketų skris kaip atsakas į Maskvą, tada visi Rusijoje supras, kad kaltas tik Putinas“, – sakė publicistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(142)
(3)
(139)

Komentarai ()