„Visiškai žlugęs variantas“: karo analitikas paskelbė, kodėl Vakarai Ukrainai neperduoda karo laivų  ()

Fregatos ir povandeniniai laivai yra labai brangūs, juos labai sunku pristatyti Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pajėgos stiprinamos daugybe ginklų, tačiau karinis jūrų laivynas negauna didelių laivų ar povandeninių laivų. Buvęs italų kariškis ir analitikas Thomas Theineris paaiškino, kodėl taip nenutiks ir ateityje.

2022 m. vasario 27 d. Turkija uždarė Bosforo sąsiaurį bet kokiems karo laivams. Todėl, jei Ukrainai bus pasiūlytas povandeninis laivas ar fregata, Ankara turės atidaryti sąsiaurį. Anot Theinerio, tai atvertų sąsiaurį ir Rusijos ginkluotosioms pajėgoms. Visų pirma, kreiseriui „Variag“, kuriuo užpuolikai nori pakeisti sunaikintą „Moskva“ kreiserį.

Net jei darysime prielaidą, kad tik Ukrainai bus leista praplaukti karo laivais, Rusija iš karto žinos, kur jie nukeliaus. Tai reikš momentinį perduoto laivo sunaikinimą.

Aišku, egzistuoja yra Reino-Maino-Dunojaus kanalas, tačiau su juo yra dar daugiau problemų:

  • laivo grimzlė turi būti mažesnė nei 4 metrai. Be to, ten yra žemų tiltų.
  • leidimą plaukioti karo laivams turi duoti Serbija ir Vengrija - ir neduos.
  • Galiausiai Rusija vis tiek žinos, kada laivas įplauks į Juodąją jūrą. Vos tik laivas įplauks į Juodąją jūrą, Rusijos Federacija galės jį aptikti ir po 30 minučių bus paleistos raketos laivui sunaikinti.

 

„Apskritai, nešvaistykite savo laiko. Geresnis būdas būtų iš „Baykar“ užsisakyti jūrinį droną, galintį gabenti 324 mm torpedą“, - sako Theineris.

324 mm NATO torpeda gali sunaikinti Rusijos karo laivą, Rusijos karinis jūrų laivynas net nesupras, kas į juos pataikė. Be to, analitikas teigia, kad už vieno povandeninio laivo kainą galima gauti 400 torpedų ir 100 jūrų dronų.

(62)
(1)
(61)

Komentarai ()