„Sukurti specialiai branduoliniam karui - išgyvenimui skirta tik 3 min.”: skelbiamas esminis NATO ir Rusijos tankų skirtumas (Video)  ()

Vakarų tankai sudarys smūgio kumščio pagrindą, kurį kuria Ukraina ir jos Vakarų sąjungininkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos tankai yra neveiksmingi kare, į kurį RF įklimpo užpuldama Ukrainą. Jie gerokai prastesni už tuos modelius, kuriuos Vakarai pradeda tiekti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavasario kontrpuolimui.

Istorikas ir Rusijos Federacijos politikas Dmitrijus Černyševskis savo vaizdo dienoraštyje „YouTube" kanale kalbėjo apie Rusijos-Sovietų Sąjungos ir NATO tankų skirtumą.

„Rusijos-sovietų tankų kūrimo taktika rėmėsi masiniu pobūdžiu: priešą nuslopinti kovinių mašinų lavina. Tai tankai, skirti branduoliniam karui, siekiant greitai prasibrauti per branduolinių bombų ir sviedinių apdegintą Europą iki Lamanšo sąsiaurio, slopinant pasipriešinimą didžiuliu transporto priemonių skaičiumi, dešimtimis tūkstančių. Taikant šį metodą - tankų apsauga, ekipažų išgyvenamumas, karių patogumas nebuvo svarbus. Tai buvo skaičiuojami kaip „leistini nuostoliai". Bet ugnies dažnis, smogiamoji galia, veržimosi greitis - tai buvo svarbu, o sovietų tankų charakteristikos yra labai tinkamos. Vakaruose buvo kitokia koncepcija.

Pagrindinė užduotis buvo išsaugoti tankus, kad jie duotų ilgalaikį efektą. Todėl didelis saugumas, patogumas įguloms, ergonomika, manevringumas, leidžiantis tankui išgyventi mūšyje buvo svarbūs... Rusiški tankai yra vienkartiniai, o vakarietiški – daugkartiniai. Rusiškuose tankuose akcentuojamas pabūklų greitis, puolimas. Vakarų - manevringumas,  šaudymo tikslumas ir saugumas", – sakė D. Černyševskis.

Jis pažymėjo, kad vienas pagrindinių Rusijos tanko trūkumų yra prastas jo saugumas.

„Automatinis krautuvas rusų tankus paverčia parako statine, nes įgula sėdi ant būgno su besisukančiais sviediniais... Jeigu į jį pataiko priešo sviedinys, tai sprogimas sukelia grandininę reakciją, viskas sprogsta,  bokštas pakyla dešimt metrų. Įgula žūva... Niekas sovietų tankuose įgulos negailėjo, ji yra vienkartinė... Tanko egzistavimas mūšyje pagal rusų generolų standartus yra 3 minutės", – kalbėjo istorikas.

 

Rusijos tankų problema taip pat yra ugnies nuotolis ir tikslumas. Jis kelis kartus prastesnis už Vakarų tankų, kurie netrukus pasirodys Ukrainos ginkluotosiose pajėgose. Rusai taip pat neturi elektronikos. Apskritai šiandien Ukrainoje vykstančiame kare sovietų Rusijos tankų pranašumai neturi didelės reikšmės, – tikino rusų istorikas.

„Ukrainoje nematome greitų proveržių galimybių, tačiau matome daug prieštankinių ginklų. O vakarų tankai nepaliks rusams jokių šansų", – sakė D. Černyševskis. Jis pažymėjo, kad sąjungininkai Ukrainai duoda tankus kartu su artilerija ir šarvuočiais. Ir visa tai mūšio lauke veiks kaip vientisas darnus organizmas. Rusijos Federacijos armija prieš tokias pajėgas neturės jokių šansų.

 

„HIMARS parodė, kad Ukrainos kariuomenė yra pajėgi įvaldyti vakarietišką techniką pagal aukščiausius standartus. Tuo įsitikinę Vakarai aprūpina Ukraina tankais, tvirtai žinodami, kad jie bus naudojami mūšyje tiksliai taip, kaip to reikalauja NATO chartijos ir NATO kovos taktika. Rusijai teks susidurti su itin pavojingu priešu ir neaišku, kiek ji gali priešintis tiems dviem armijos korpusams, kurie dabar formuojami vien tik iš Vakarų ginkluotės. Ta pati antra armija, apie kurią kalbėjo V. Zalužnas.

Kol ginkluotosios pajėgos Ukrainos didvyriškai trukdo rusų puolimui Donbase, užnugaryje pergalei kalamas tikras kalavijas... Nepavydžiu rusų generolams, kai į juos smogs visa šita triuškinanti jėga. Visa tai pamatysime atėjus pavasario atšilimui", – konstatavo rusų istorikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(1)
(55)

Komentarai ()

Susijusios žymos: