Iranas pradėjo naujų sparnuotųjų raketų gamybą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tir4elis 2010-03-09 12:48
Jei pradės "Apačius" numušinėt, amerikiečiams teks visas strategijas pergalvot, arba dar kelioliką milijonų "Apačių" modernizavimui išleist.. Žiūriu neblogai Iranas susitelkė savo tikslams pasiekt. Labai jau sparčiai sukasi.
saydo 2010-03-09 13:27
Ginklavimuisi proto nereikia, užtenka ir 80 proc. budžeto tam skirti, o liaudis tegu sukasi kaip išmano. Valdžias, kurios dirba ne tautos bet savo pačios ginklavimosi interesams reikia nuversti - vidaus arba išorės pajėgomis. Už šituos Irano branduolinius cirkus vasara mokėsim visi iki 5 lt/l pakilusio benzino kainomis.
amigo 2010-03-09 13:58
Jei Izraelis puls Iraną,gali sionistų laukti lengva mirtis -ARMAGEDONAS.
lightfire 2010-03-09 14:08
Irano propoganda pasižymi ne itin subtiliais bruožais - ne naujiena, gaila, kad šį straipsnį vertęs žmogus net nepagooglino apie ką eina kalba. Kitaip gal būtų nedėję balsitinės raketos foto. Irano aiškinimai, kad Qaem“ skirta priešo sraigtasparniams naikinti mažame ir vidutiniame aukštyje tėra tik iš dalies teisingi, nes, kaip ir minėta „Toofan-5“ ji iš esmės tėra JAV gamybos TOW II Iranietiška versija. TOW nėra jokia sparnuotoji raketa, tai papraščiausia vid. nuotolio prieštankinė raketa. Sveikas atvykęs į 8-ą praėjusio amžiaus dešimtmetį Irane. Taip, TOW gali iš bėdos numušinėti sraigtasparnius, bet jis ne tam skirtas - tai yra tankų naikinimo ginklas. O tai, kad Iranas giriasi, jog šios raketos yra pažangiausios "sparnuotųjų raketų arsenale" tik įrodo, kad tokia informacijas skirta tik nežinantiems. Aiškinti, kad jie įveikia elektromagnetinių trukdžių priemones, prieš tai neįrodžius yra mažų mažiausiai per drąsu
Tir4elis 2010-03-09 14:19
Dėkui už paaiškinimą .
kiesza 2010-03-09 14:54
Patinka man iranas.. tegu prisibijo amerikieciai su zydais jo tik siek tiek gyventoju gaila bet nemanau kad ju kraste laime pinigais matuojama.
mnv 2010-03-09 17:45
taip taip, jau isivaizduoju kaip izraelis su jav "bijo" irano o amigo tai isvis be komentaru o siaip koks skirtumas, vistiek tu apaciu nesiustu kol su savo raketom ir uav nesunaikintu visu tu prieslektuviniu ginybu, kaip tai padare irake... 2 kartus.
kiesza 2010-03-09 18:36
Nu kariuomenes tai gal ir nelabai bijo.. Bet jei europa nebegautu irano naftos vien per ir izraeli manau tektu NATO kariams vaziuot i izraeli primint zydam ju paskirti
lightfire 2010-03-09 18:52
gal galėtm raiškiau mintis reikšti - pats perskaityk ką parašei. O dėl Irano naftos persūdai - visų pirma naftos Iranas už dyką nedalija, tai jo pagrindinė BVP dalis - neparduos Europai - liks be babkių, nebus kuo maitinti bei už ką va tokius ginklus gaminti. Naujų rinkų taip paprastai rasti staiga negalima, net ir turint omeny Irano sąjungininkų poreikius. Taip kad Iranui nėra prasmės naftos verslą užraukt
Talkatif 2010-03-10 11:27
lightfire, pofiq Iranui ta Europos rinka. Šalia jie turi Kiniją su vis augančiu naftos suvartojimu. Karo analitikai ir prognozavo, kad kilus kariniams veiksmams su Iranu, jo pirmas atsakas būtų prekybinio jūros kelio užbombinimas. Liktume be kiniškų prekių Tik kiek efektyvios tos Irano raketos parodytų tik praktika. Sena kariškių praktika yra girtis savo ginkluote. NATO visiems puikuojasi savo technologijomis, Maskva vis grasina pasieniuose neegzistuojančias raketas išstatyt, tai ko Iranui neatsilikt nuo viso to cirko? O kaip iš tiesų yra spaudai neskelbs. Kovotojai neišsiduoda savo tikrųjų ginklų, stipriųjų ir silpnųjų pusių.
enzim 2010-03-10 12:38
[quote="lightfire"] Sveikas atvykęs į 8-ą praėjusio amžiaus dešimtmetį Irane. Suprantu, kad tokie straipsniai skirti vidaus vartojimui, tačiau atsižvelgiant, kad persai sugebėjo nukopijuoti ketvirtos kartos naikintuvą, pasako daug apie mokslo, metalurgijos, ekonominės infrastruktūros ir t.t. išvystymo lygį. Neseniai užmečiau akį į MIG-25 statistiką Irako karų metu, tai visai padoriai atrodė, o juk tai trečios kartos naikintuvas kovojęs prieš ketvirtos kartos JAV naikintuvus. Aš noriu pasakyti, kad ne viską ginklai lemia, o dažniau kaip gerai žmogus juos įvaldęs, ir kaip giliai jis pasirįžęs kovot.
lightfire 2010-03-10 18:24
Taigi, tad visi pūtimaisi iš Iano pusės kol kas tėra pūtimaisi. Išbandyti tokias raketas jie galėtų su HEzbolah i Hamas rankomis. Bet tokie dalykai, žinoma, ya labai pavojingi ir geruoju Ianui nesibaigtų - Mosado rankos ilgos.
Talkatif 2010-03-10 19:38
Iranas pasitenkint Kinijos rinka galėtų. Bet jis nori pasilikti ją vieną kaip pagrindine pirkėja? Kainas tada Kinija galėtų diktuoti. O ar to norėtų kiti naftos verslo žaidėjai? Apie prekybos kelio puolimą viešai pradėjo rašinėti gal prieš penkerius metus ar seniau. Pats Iranas akivaizdžiai, bet netiesiogiai užsiminė ar tik ne dabar. Anksčiau gal jis ir nesugalvojo taip padaryt. O gal šiuo metu jis pajuto realesnę grėsmę, kad padarė tokius pareiškimus? Kinija irgi neperseniausiai užsiminė apie savo karinę galią. Kas vyksta? :) Mano asmenine nuomone, mums ir Rytų Europai tas jūrų prekybos kelio tarp Kinijos ir Europos užspaudimas į naudą išeitų. Pramonė darbo gautų. Bet tai nepatiktų pačiai Kinijai ir Europos stambiems prekybininkams.