Tai daro net 27% Rusijos karininkų! Nutekėjo milžiniška ir labai slepiama Kremliaus problema  ()

Vladimiras Osečkinas, remdamasis šaltiniu Rusijos Federacijoje, sako, kad 27% Rusijos karininkų atsisako vykdyti įsakymus, susijusius su karu Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žmogaus teisių aktyvistas, visuomeninio projekto Gulagu.net įkūrėjas ir vadovas Vladimiras Osečkinas teigia, kad Vladimiras Putinas tiesiogiai kontroliuoja Rusijos karines pajėgas.

„Oficialūs Rusijos gynybos ministerijos duomenys yra kruopščiai slepiami nuo žurnalistų, tačiau turime garso įrašų, kuriuose pulkininkai bendrauja su savo kariais ir pateikia duomenis, kad mažiausiai 27% Rusijos karininkų atsisako vykdyti su karu Ukrainoje susijusius įsakymus. Ir tai jiems tikrai milžiniška problema“, – naujame interviu sakė ekspertas.

Osečkinas pabrėžė, kad Rusijos karinėse pajėgose vyksta daugybė pažeidimų ir konfliktų tarp pačių karių, išaugęs žiaurumas. Dabar Rusijos kariuomenės vadovybė svarsto galimybę vadinamuosius „500-uosius“ (atsisakiusius kariauti) prilyginti kaliniams ir išsiųsti į „Wagner“, nes Prigožinui ir Putinui baigiasi kolonijose užverbuoti kaliniai. „Todėl tie mobilizuoti kariai ir karininkai, kurie atsisako kautis, bus pažeminti, siunčiami į baudžiamąjį batalioną, o iš ten - į „Wagner“, į tą mirties fabriką“, – pažymėjo ekspertas.

Be to, žmogaus teisių aktyvistas teigė, kad per pastarąjį pusmetį Rusija sulėtino žmonių lygtinio paleidimo procesą ir sukaupė dešimtis tūkstančių kalinių, kurie turi įstatyminę teisę būti lygtinai paleisti.

 

„Ir šaltiniai dabar pasakoja, kad tam tikru momentu (vasarį ar kovą) teismai pradės masiškai paleisti žmones lygtinai, o tada prie išėjimo juos pasitiks karinės registracijos ir įdarbinimo tarnybos darbuotojai, kurie įteiks jiems šaukimus“, – Kremliaus planą atskleidė Osečkinas. Jis teigia, kad vos paleisti buvę kaliniai bus vežami į bazes, o iš jų - į Ukrainą.

(50)
(5)
(45)

Komentarai ()

Susijusios žymos: