Dėl Ukrainoje likviduoto majoro Rusijoje kilo tikra ugnis: moterys susipešė juodai  ()

Nė viena moteris nesiruošia atsisakyti pinigų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Majoro Jevgenijaus Zacharčenkos artimieji negali pasidalinti valstybinių kompensacijų, skirtų dėl karininko žūties Ukrainoje. Užpuoliko žmona, kurią jis atsivežė iš okupuoto Luhansko, neatsisako kompensacijos, o mama reikalauja jų santuoką pripažinti fiktyvia. Pasak Rusijos žiniasklaidos, majoras buvo likviduotas netoli Černihivo praėjusių metų kovą.

Zacharčenka atsivežė moterį iš Luhansko, su ja susituokė ir neva pasakė seseriai ir motinai, kad tai fiktyvi santuoka, tariamai siekiant padėti jai gauti Rusijos pilietybę. Tai įvyko gerokai prieš invaziją, kai Rusija dar nebuvo paskelbusi nepripažintos aneksijos. Majoras, anot mamos, žadėjo išsiskirti, bet neturėjo tam laiko.

Dabar moteris iš Luhansko už majoro mirtį gavo daugiau nei 7 milijonų rublių (91 tūkst. eurų) kompensaciją ir pretenduoja į butą, kuriame gyvena žuvusio majoro mama. Moterys susipešė, ginčas nukeliavo į teismą.

Pasak motinos, Zacharčenka pirmą kartą kariavo 2015 m. Jis anksčiau buvo vedęs kitą moterį ir turi sūnų. Tačiau iš „komandiruotės“ Luhanske parsivežė Mariną, kuri, kaip ir Zacharčenka, dirbo medicinoje (majoras buvo karo medikas). Zacharčenka išsiskyrė ir vedė Mariną.

„Sūnus pasakė, kad nori padėti Marinai gauti Rusijos pilietybę ir ketina su ja sudaryti laikiną santuoką, kad susitvarkytų reikiamus dokumentus. Šeimos taryboje nusprendėme, kad tai yra gerai, reikia padėti žmogui“, – sakė likviduoto užpuoliko mama. Ji teigia, kad nuo 2018-ųjų sūnus naująją žmoną matė tik kartą. Jis, esą, tikino, kad ateities su ja nemato.

 

Zacharčenkai žuvus, jo žmona gavo kompensaciją, bet už laidotuves ir paminklą okupantui sumokėjo mama. Be to, Marina gavo majoro butą, automobilį. Motina prisimena, kaip marti grasino ją išmesti iš buto, kuris oficialiai priklausė likviduotam okupantui. „Pasiūlė man išsikraustyti. Į mano klausimą: „kur?“, ji atsakė: „Tu turi dukrą!“ Sako: „esu teisėta žmona, išmesiu tave į gatvę!“, – sakė žuvusiojo mama.

Motina teisme reikalauja sūnaus santuoką panaikinti ir pripažinti fiktyvia. Našlė, aišku, nesutinka. Kitas giminaitis teisme tikino, kad majoras norėjo išsiskirti, tačiau nerado tam laiko.

(58)
(6)
(52)

Komentarai ()

Susijusios žymos: