Aivaras Bagdonas. Kodėl Rusija neprisideda prie NATO karinės kampanijos Afganistane

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lightfire 2010-03-11 11:16
Vėl išsisukinėji. Žinoma, kad JAV yra daug ką padariusi blogai. Pvz, siejant su diskutuojamu Somaliu - vien tai, kad paliko Somalį likimo valiai, kad nesikišo į Ruandą yra blogai. Tai, kaip Afganistane nuo 2001 iki 2009-ųjų buvo kaitaliojamos strategijos ir pan. Aš jau nekalbu apie pavienių karių nusikaltimus, Abu Ghraibų skandalus ir pan. Bet kalbėkime konkrečiai ir argumentuotai. Tavo teiginys buvo, kad Balkanuose bei Somalyje po JAV atėjimo buvo blogai. Kur argumentai? Aš tau ir sakau - palygink Balkanų situaciją tuomet ir dabar. Palygink Somalį 1991 iki JTO pajėgų įvedimo ir po jo. Tada pakalbėsim, nes kol kas matau tik tavo "JAV bloga nes iš esmės blogis" lygio pezalus. Yra konkretūs teiginiai ir konkrečios situacijos, o ne apibendrinimai dangstantis šypsenėlėmis bei naiviais klausimais.
Arns 2010-03-11 11:35
ne išsisukinėju, o noriu sužinoti tavo poziciją, nes vartytis kaip vartaisi tu, galima visados. Pritrūkus argumentų, visados galima teigti, jog esą kažkas grėsė žmonėms. Dėl Somalio pats atsakei, atėjo JAV, dar labiau sukiršino visuomenę(juk kažkas bent kurį laiką rėmė JAV) ir paliko likimo valiai. Nestabilumą valstybėje sukelti lengva, o jį numalšinti sunku. Galų gale JAV visados lipa ant to paties grėblio, nes viską daro pagal save, o ne pagal visuomenę, kuriai "nori padėti". O kultūriniai skirtumai deje egzistuoja ir realybėje. Jog atėjo, nieko blogo, neskaitant nepraporcingo jėgos panaudojimo, didžiausia bėda Kosovo vienašališka nepriklausomybė. Akivaizdu jog ji buvo daryta amerikietiškai, o ne europietiškai, tad tame regione konfliktas rusens ilgai ilgai. Tik laiko klausimas, kada tokie įsiplieks ir kitose Žemės vietose(kodėl Kosovas nepriklausomas, o mes priklausomi????).
lightfire 2010-03-11 12:03
akivaizdu, kad apie Balkanus ne ką irgi težinai. Balkanai nėra vien tik Kosovas. Kas daryta amerikietiškai, o ne eurpietiškai? Ar žinai, kokia teisė galioja pvz Kroatijoje, Bosnijoje, Juodkalnijoje? Amerikietiška? O kad konfliktas rusens dar ilgai tai čia kas kaltas? JAV ar Miloševičiaus pakurstytas nacionalizmas 1991?
Talkatif 2010-03-11 13:21
Gal ekspertai, malonėtumėt parašyt sausą statistiką, kiek ir kur kišosi JAV karinės struktūros (įskaičiuojant ir jų veikimą per CŽV, NATO, JT) ir kiek kartų iš to gerai gavosi. Kur tie teigiami militaristų veiklos rezultatai? Ne kas būtų, jeigu būtų, bet rezultatai. Iš anksto dėkoju.
lightfire 2010-03-11 13:48
Pietų Korėja, Japonija, Filipinai - bene blogai gavosi? Lotynų Amerika ne tokie geri pvz, bet ten komunizmas neišplito ten kieno dėka?Grenada, Panama, Kolumbija. Ir galų gale pati Vakarų Europa - kas būtų, jei ne JAV įsikišimas APK? O rezultatai tokie, kad išvardytose valstybėse žmonės gyveno(ir gyvena) saugiau ir geriau, nei komunizmo rojuje apie kurį iki šiol ne kai kurie svaigsta.
Talkatif 2010-03-11 14:30
Prašiau visus, o ne sau labiausiai patikusius. Ir nespekuliuojam komunizmu, fašizmų, demokratija ar dar kuo. Esam žmonės ir puikiai žinom, kad žmogus liks godžiu žmogumi prie bet kokio pavadinimo, nesvarbu kokia graži teorija bus tuo pavadinta. Palikim tai politikams ir jų avims.
SG 2010-03-11 15:31
Aha, kaip tik dabar skaitau straipsnių seriją apie kruvinas JAV diktatūras Lotynų Amerikoj. Šiuo metu konkrečiai apie Panamą ir Noriegą.
enzim 2010-03-11 17:34
Gal kas atsimenat, kokios ,,džiaugsmingos" sutikimo demonstracijos nusirita per Lotynų Ameriką, kai į jas atvyksta JAV prezidentas? Pas mus korupcija siejama su sovietų palikimu, gi LA - su JAV įtaka. Manau, kad kiekviena tauta turi teisę į klaidą, o didžiosios tautos kišdamosios į mažųjų tautų pasirinkimus, gal būt net klaidingus, yra demokratijos kompromitavimas.Ypač tai atsispindi LA istorijoj. Tarkim kuri nors LA valstybė demokratinių rinkimų būdu išsirenka bolševikinių pažiūrų daugumą, neužilgo perversmas. Į valdžią ateina teisingojo kelio šalininkai. Tačiau dauguma išsirinko nuverstuosius, pradeda kurt legendas, padavimus, mitus apie kankinius kurie vedė tautą į Rojaus sodus. Taip, nesuteikus tautai teisę į klaidą, išprievartaujama tautos samonė ir klesti Lomumbos universitetas.
rimasD 2010-03-11 19:42
Nerimas rašo:klausimas: o kodėl turėtų sutapti rusijos ir NATO strateginiai tikslai? Pagrindinis narkotikų tiekėjas Rusijai, yra Afganistanas.