„Viskas žlugo, kur planas B?!“ Per Rusijos valstybinę televiziją paskelbtas sensacingas pareiškimas apie „specialiąją operaciją“  ()

Rusijos valstybinės televizijos svečias prisipažino manantis, kad Kremliaus pastangos Ukrainoje „visiškai žlugo“ ir nėra jokio atsarginio plano, kurį būtų galima įgyvendinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Geraščenka penktadienį socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė vaizdo įrašo iškarpą, kurioje - Rusijos valstybinės televizijos pokalbių laidoje politikos analitikas Viktoras Olevičius teigia, kad Rusijos bandymas greitai perimti Ukrainos kontrolę buvo nesėkmingas.

„Jei mūsų žvalgyba tokia efektyvi, tai kodėl specialiosios karinės operacijos planas visiškai žlugo? O plano B iš viso nebuvo. Ar tai rodo, kad mūsų žvalgyba yra efektyvi ar labai neveiksminga?“, klausė Olevičius.

Strateginių ir tarptautinių studijų centro (CSIS) vyresnysis patarėjas Markas Cancianas penktadienį „Newsweek“ sakė, kad Olevičiaus vertinimas yra teisingas, nes Rusija tikėjosi per pirmąsias 48 karo valandas perimti Ukrainos kontrolę. Cancianas pridūrė, kad Maskva galbūt neturėjo plano B, kai pradėjo „specialiąją karinę operaciją“, tačiau netrukus jį sukūrė. Pasak Canciano, Rusija kontroliuoja apie 18 procentų Ukrainos ir pasiekė šiokių-tokių laimėjimų. „Nesakyčiau, kad tai visiška nesėkmė, nes rusai vis dar okupuoja teritoriją, bet tai nėra tokia sėkmė, kokios jie tikėjosi“, – sakė jis „Newsweek“. 

 

Olevičius anksčiau išreiškė susirūpinimą dėl Rusijos požiūrio į karą. Gruodį jis dalyvavo televizijos laidoje ir teigė, kad Rusija negali sustabdyti Ukrainos atakų. Kiti pokalbio dalyviai su juo nesutiko, tačiau Olevičius laikėsi savo pozicijos.

Maždaug po mėnesio jis vėl pasirodė Rusijos valstybinėje televizijoje ir pasakė, kad Maskva nedaro jokios pastebimos pažangos. Naujausiame vaizdo įraše televizijos laidų vedėjas bando pertraukti Olevičių, kuris tęsia savo pareiškimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(112)
(2)
(110)

Komentarai ()

Susijusios žymos: