[Žinios trumpai] Zelenskis apie santykius su Scholzu: prasidėjo sunkus etapas  ()

Ukrainos ir Vokietijos santykiai yra banguoti. Todėl Kyjivas kiekvieną kartą turi įtikinėti Berlyną dėl karinės pagalbos ukrainiečių ginkluotosioms pajėgoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė interviu „Der Spiegel" metu.

„Mūsų santykiai su Vokietija, galima sakyti, banguoto charakterio, kyla ir krinta. Iš pradžių man buvo labai sunku, mūsų temperamentai visai kitokie. Iš prigimties esu greitas žmogus. Kiti dirba lėčiau, o tai gali būti susijęs ir su jų biurokratija", – sakė prezidentas.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5968 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

V. Zelenskis pabrėžė, jog nuo karo pradžios Berlyno ir Kyjivo santykiai ir supratimas labai pasikeitė. „Gavome oro gynybos sistemas „Iris-T", už tai esu labai dėkingas Vokietijai. Jos išgelbėjo daug mūsų gyvybių", – pridūrė jis.

Kartu valstybės vadovas teigė, kad dėl karinės pagalbos turėjo daryti spaudimą Vokietijos kancleriui Olafui Scholzui.

„Pasakiau kancleriui: „Olafai, klausyk, mums trūksta raketų. Žinau, kad tau pačiam nieko nebeliko, mes turime žvalgybos tarnybą. Žinau, kad atiduodi mums viską, ką turi. Ir aš nežinau, kaip, bet jam tikrai pavyko jas pagaminti greičiau. Tai buvo teigiama. Tik dabar grįžtame į sudėtingą vokiečių diskusijų apie tankus fazę, tai emocinga ir sunku. Turiu daryti spaudimą, ir nuolat įtikinėti, kad ši pagalba reikalinga ne tik mums, o europiečiams", – sakė V. Zelenskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(1)
(49)

Komentarai ()