[Žinios trumpai] „Jokiu būdu jų nenumuškite!“: paskelbta, kokį pavojų iš tikrųjų kelia rusiški oro balionai  (6)

Pastarosiomis dienomis Rusija virš Ukrainos aktyviai leido balionus su kampiniais atšvaitais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų narys ir iniciatyvos „A. Drones“ vadovas Jurijus Kasjanovas „Telegram“ kanale aiškino, kaip kariuomenė turėtų reaguoti į tokius įrenginius.

Jo teigimu, tokiais balionais rusai bando išprovokuoti Ukrainą – priversti ją panaudoti brangias raketas ir taip atskleisti oro gynybos sistemų, įskaitant radarus, pozicijas. Okupantai tikriausiai tikisi, kad galės gauti Ukrainos kompleksų koordinates, kad ateityje galėtų suduoti triuškinantį smūgį.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5926 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

„Geriausia, ką galima padaryti dėl balionų, yra nieko nedaryti. Nebandykite jų numušti. Nešvaistykite brangių ir deficitinių raketų, įjunkite visus priešlėktuvinės gynybos lokatorius, sustiprinkite radijo ryšį“, – pabrėžė Jurijus Kasjanovas. – „Taupykite raketas ir neviešinkite pozicijų. Netrukus jų prireiks“.

Balionai danguje virš Ukrainos pirmą kartą buvo pastebėti 2023 m. vasario 14 d. Pasak Ukrainos karinių oro pajėgų atstovo Jurijaus Ignato, rusai tokius objektus gali naudoti žvalgybai ir atitraukti oro gynybos dėmesį nuo realių taikinių. Minėti kampiniai atšvaitai padidina matomumą ir klaidina oro gynybos radarus. 2022 m. balandžio mėn. panašūs balionai skraidė virš Dniepropetrovsko srities.

 

Vasario 15 d. danguje virš Kyjivo srities buvo numušti šeši tokie balionai. Buvo pranešta, kad objektai buvo paleisti iš oro gynybos įrangos ir judėjo dėl pučiančio vėjo. Be atšvaitų, balionuose buvo sumontuota „tam tikra žvalgybos įranga“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(50)
(3)
(47)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: