„Tai reikštų visišką kariuomenės žlugimą“: JAV generolas paskelbė titanišką žygdarbį, ką turi padaryti Ukraina, kad laimėtų karą  ()

Pasak Jungtinių Amerikos Valstijų Generalinio štabo pirmininko, abi pusės Ukrainos kare nenori derėtis ir yra „prisiekusios savo tikslams“. Ukrainos pajėgos gali laimėti, jei įvyks visiškas Rusijos ginkluotųjų pajėgų žlugimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Generalinio štabo pirmininkas generolas Markas Milley pareiškė, kad norint visiškai deokupuoti Ukrainą, reikia visiško Rusijos kariuomenės žlugimo. Tai jis pasakė interviu „Financial Times“.

Rusijos kariuomenei, anot generolo Milley, karinėmis priemonėmis pasiekti savo politinių tikslų Ukrainoje praktiškai neįmanoma. Rusija nepajėgs užimti Ukrainos. Tačiau Ukrainos kariuomenei bus itin sunku deokupuoti visas savo žemes.

„Šiais metais Ukrainai bus labai labai sunku išvyti rusus iš kiekvieno Rusijos okupuotos Ukrainos centimetro. Tai nepaprastai sunku. Tam iš tikrųjų reikėtų Rusijos armijos žlugimo“, - sakė Milley.

Atsakydamas į klausimą, ar praėjo laikas diplomatijai tarp Maskvos ir Kyjivo, Milley teigė, kad tam yra galimybė bet kurią akimirką. Situacija tokia, kad nė viena iš šalių nėra pasirengusi deryboms ir negali atsitraukti nuo savo pirminių tikslų. Milley teigė, kad karas Ukrainoje kartoja Antrojo pasaulinio karo pamokas. Agresiją reikia sustabdyti tvirtumu, atgrasymu ir karine jėga.

 

„Šiuo konkrečiu atveju mes kalbame apie didelę valstybę, turinčią branduolinį ginklą. Turite labai, labai sąmoningai valdyti eskalaciją. Tuo pačiu turime laikytis principų, dėl kurių buvo įkurta Jungtinių Tautų Organizacija ir kuriais remiasi tarptautinė tvarka“, – pabrėžė Milley,

(59)
(6)
(53)

Komentarai ()

Susijusios žymos: