ISW skelbia netikėtus įvykius Rusijoje: Kadyrovas ką tik išdavė Prigožiną  ()

Kadyrovas atsisakė prisijungti prie naujos Prigožino informacinės atakos prieš Rusijos gynybos ministeriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas, panašu, atmetė „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino pasiūlymą prisijungti prie naujos informacinės kampanijos prieš Rusijos gynybos ministeriją.

Kaip praneša Censor.NET su nuoroda į UP, tai teigiama karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje.

Instituto ekspertai mano, kad Kadyrovas greičiausiai nepaisė Prigožino pasiūlymo, nes abejoja, ar „Wagner“ vadovui pavyks atkurti mažėjančią savo įtaką.

ISW priminė, kad vasario 17 d. Kadyrovas pareiškė, jog čečėnų formacijos vykdys bet kurio Rusijos prezidento Vladimiro Putino paskirto vado įsakymus, o čečėnų karo pareigūnai palaiko puikius, gerai koordinuotus santykius su Rusijos Federacijos gynybos ministerija.

ISW analitikai pažymėjo, kad Kadyrovas pritarė Gynybos ministerijos veiklai po Prigožino bandymo įgyti Čečėnijos lyderio palaikymą, vasario 16 d. lankydamasis pas sužeistą Achmato specialiųjų pajėgų vadą.

Prigožinas intensyvina informacinę kampaniją prieš Rusijos Federacijos gynybos ministeriją, vasario 18 dieną pareiškęs, kad „Wagner“ nėra pavaldus Gynybos ministerijai ir „neturi nieko bendra su Rusijos kariuomene“.

 

Kadyrovas greičiausiai atsisakė prisijungti prie naujos Prigožino informacinės atakos prieš Rusijos gynybos ministeriją, nes jo oficialūs ryšiai su Kremliumi ir padėtis Rusijos vyriausybėje yra naudingesni už bet kokius politinius santykius su Prigožinu.

Prigožinas bando pritraukti ultranacionalistinius Kremliaus veikėjus ir Rusijos tinklaraštininkus, bet tie, kurie turi ryšių su Kremliumi, greičiausiai nusisuks nuo jo, mano ISW.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(0)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: