„Baisu, ką sugalvojo generolai“ – Strelkovas perspėja, kad netrukus Rusijoje kils „riaušės ir maištai“  ()

Nauja mobilizacijos banga gali prasidėti jau vasario pabaigoje – kovo pradžioje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikimasi, kad netrukus Rusijos Federacijoje prasidės nauja mobilizacijos banga dėl to, kad Ukrainos frontuose spartesniu tempu šluojamas ankstesnis verbuotųjų srautas. Naujas bandymas verbuoti patrankų mėsą į RF ginkluotųjų pajėgų gretas sukels masines riaušes, įsitikinęs FSB diversantas, karo nusikaltėlis Igoris Girkinas (Strelkovas).

Tokį pareiškimą jis padarė interviu Rusijos propagandos šaltiniui „Obyknovennyj carizm“.

Strelkovas pažymėjo, kad pirmoji mobilizacijos banga parodė visišką nesugebėjimą teikti kariuomenei normalią paramą ir apmokyti naujokus. Kita banga tik pablogins situaciją. Bet tai vis tiek įvyks, nes RF ginkluotųjų pajėgų nuostoliai Ukrainoje yra kolosalūs, tikino diversantas.

„Dabar dar kelis tūkstančius žmonių suvaryti į tokias pačias sąlygas, kuriomis žmonės buvo suvaryti anksčiau, kils rimtų riaušių ir net maištų. Poveikis [karo fronte] bus daug mažesnis nei tada, kai buvo mobilizuoti tie 300 tūkst. Vien dėl to, kad šiuos 500 (tūkst.) nebus kuo nei aprūpinti, nei apginkluoti. Rusija neturi tokių resursų, kad dar pusę milijono žmonių atiduotų į tarnybą, juos aprengtų ir išmaitintų. Bėdos su ryšiais, transportu, visų rūšių ginklais ir reikmenimis jau gerai žinomos. Šioje situacijoje, žinoma, neįmanoma atlikti normalios mobilizacijos. Dabartinė Gynybos ministerija, atsižvelgiant į dabartines realijas, su nauja mobilizacijos banga drastiškai pablogins situaciją“, – sakė Strelkovas.

 

Numatoma, kad nauja mobilizacijos banga gali prasidėti jau vasario pabaigoje – kovo pradžioje. Gali būti, kad ji bus paskelbta karo metinių proga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(2)
(57)

Komentarai ()

Susijusios žymos: