„Surinkome 700 tankų Ukrainai“ – Bidenas paskelbė galingą kalbą (Video)  (1)

Bidenas teigia, kad Vakarai Ukrainai surinko apie 700 tankų, tūkstančius šarvuočių, 1000 artilerijos sistemų, daugiau nei 2 milijonus sviedinių, daugiau nei 50 pažangių raketų sistemų, taip pat oro gynybos sistemų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidentas Joe Bidenas, viešėdamas Kyjive, sakė kalbą ir paskelbė apie Putino planų žlugimą. Bidenas atvyko į Ukrainos sostinę nepaisydamas grasinimų, kad praneštų apie reikšmingas papildomas JAV ginklų siuntas. Šio vizito rezultatai „neabejotinai bus matomi mūšio lauke“, sakė Volodymyras Zelenskis ir pridūrė, kad jis ir Bidenas aptarė ilgo nuotolio ginklus, „kurie vis dar gali būti atgabenti į Ukrainą“.

„Prieš metus kalbėjomės su prezidentu Zelenskiu telefonu. Rusijos lėktuvai skraidė ore, o tankai kirto sieną. Jis man sakė, kad girdėjo sprogimus. Niekada to nepamiršiu“, sakė Bidenas.

„Aš jūsų paklausiau: „ką aš galiu padaryti, kaip galiu padėti?“ Jūs atsakėte - „Surinkite pasaulio lyderius, paprašykite jų remti Ukrainą.“ Sakėte, kad nežinote, kada vėl galėsime kalbėti. Tą tamsią naktį prieš metus pasaulis ruošėsi Kyjivo kritimui, galbūt net Ukrainos pabaigai. Po metų Kyjivas stovi, Ukraina stovi, demokratija stovi, o Amerika ir pasaulis stovi su jumis“, ugningai dėstė Bidenas ir pabrėžė, kad rusų organizuojami gyvenamųjų kvartalų puolimai yra karo nusikaltimas.

„Didžiausiame kare per tris ketvirčius amžiaus jūs laimite. Esame įsitikinę, kad ir toliau darysite pažangą,“ sakė Bidenas ir prakalbo apie ginklus: „Kartu surinkome maždaug: 700 tankų, tūkstančius šarvuočių, 1000 artilerijos sistemų, daugiau nei 2 milijonus sviedinių, daugiau nei 50 pažangių raketų sistemų, taip pat oro gynybos sistemų.“

 

„Nuo tada, kai praeitą rudenį gavau pirmuosius žvalgybos duomenis, stengėmės galvoti, kaip suvienyti likusį pasaulį, Ukrainos palaikymui. Mums pavyko suburti daugiau nei 50 šalių, kurios padeda Ukrainos ekonomikai ir kariuomenei,“ sakė Bidenas Ukrainoje, kol Putinas kažkur Rusijoje bunkeryje svajoja apie karo metinių šventimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(119)
(1)
(118)

Komentarai (1)