JAV naikintuvas F-35B pirmąkart „sustojo“ ore (Video)  (19)

Jungtinių Amerikos Valstijų eksperimentinis penktosios kartos naikintuvas „F-35B“ vakar atlikto bandymo metu pirmą kartą pademonstravo galimybę skrydžio metu „pakibti“ ore, pranešė „Defense News“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmą kartą sustojimo ore sistemos dalinis bandymas buvo atliktas prieš daugiau kaip tris mėnesius. Tuomet  F-35B „Lightning II“, pasiekęs 460 km/h greitį, sėkmingai įjungė sutrumpinto pakilimo ir vertikalaus nusileidimo sistemą STOVL. Bandymo metu pilotas sumažino naikintuvo greitį iki 330 km/h, o po to vėl įsibėgėjo iki 460 kilometrų per valandą.

Naujausio bandymo metu buvo patikrinta naikintuvo galimybė atlikti „pakibimus“ nuliniu greičiu, teigiama pranešime. Kovo 17 d. įvykusio pirmojo tokio bandymo metu „F-35B“ pilotas įjungė sutrumpinto kilimo ir vertikalaus leidimosi sistemą (STOVL), ir naikintuvas 96 sekundes kybojo 45 metrų aukštyje. Pranešama, kad prieš tai „F-35B“ pilotas bandytojas Grahamas Tomlinsonas pristabdė 200 mazgų greičiu skrendantį naikintuvą iki 60 mazgų, o po to, įjungus STOVL, lėktuvo greitis pasiekė 0. Po „pakibimo“ buvo atliktas vertikalus nusileidimas, pakilimas ir posūkis vietoje.

Pirmą kartą eksperimentinis penktosios kartos naikintuvas F-35 buvo išbandytas 2010 m. sausio pradžioje. Bendrovė „Lockheed Martin“ gamins tris F-35 modifikacijas - F-35A, F-35C ir F-35B. Pirmoji bus skirta sausumos aerodromams, antroji – laivyno aviacijai, o trečioji turės sutrumpinto pakilimo ir vertikalaus nusileidimo sistemą. Naikintuvas galės pasiekti maksimalų 2100 km/h greitį.


 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(4)
(0)
(4)

Komentarai (19)

Susijusios žymos: