Korėjietiški telefonų krovikliai tapo pasauliniu standartu  (23)

Tarptautinė telekomunikacijų sąjunga (ITU) pripažino Pietų Korėjos bendrovių gaminamą universalų mobiliųjų telefonų kroviklį pasauliniu standartu, pranešė šios šalies telekomunikacijų rinkos reguliavimo tarnyba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

P. Korėjos Komunikacijų komisija informavo, kad nuo šiol korėjiečių inžinierių pasiūlyta universalaus mobiliųjų telefonų kroviklio, galinčio naudoti skirtingą tinklo įtampą, integruota įvesties ir išvesties sąsaja pripažinta tarptautiniu standartu. Šis kroviklis remiasi „Micro-USB“ standartu.

ITU taip pat pasauliniais standartais buvo pripažinusi GSMA asociacijos pasiūlytą „Micro-USB“ ir Kinijos pateiktą „Mini-USB“ jungtis.

P. Korėja užima antrąją vietą pasaulyje pagal mobiliųjų telefonų gamybą. Joje sukurtą universalaus kroviklio modelį jau naudoja bendrovės „Samsung“ ir „LG“ . ITU atstovų teigimu, universalus mobiliųjų telefonų kroviklis padės sumažinti gamintojų kaštus ir atpigins mobiliuosius telefonus. GSMA asociacijos teigimu, kasmet dėl nesuderinamumo su kitais telefonų modeliais visame pasaulyje išmetama apie 51 000 tonų kroviklių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (23)