Vadim Volovoj. Naujoji Rusijos karinė doktrina

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2010-03-23 16:31
tai tu į save žvilgtelk, trolis kuris iki pamėlynavimo gina JAV ir jos visas avantiūras, kaip Afganistanas, Irakas, Jugoslavija, Somalis, "komunistinių diktatūrų vertimas lotynų amerikoje" ir t.t. Net ir Jugoslavijos užpuolimas, bei subombardavimas tau tėra nežymi klaidelė. Irako užpuolimas grasinant jog jis panaudos masinio naikinimo ginklus, bet dabar bekalbama jog vis vien reikėjo versti Sadamą(lyg jis labiau vargino Irako žmones nei Š.Korėjos, Irano lyderis). Su Afganistano teroristais kovojama, o su Izraelyje siaučiančiai analogiškais veikėjais, vedamos derybos...
Arns 2010-03-23 16:40
Ot atsakymai, tai prašom imk galų gale ir išvardink bent pačias didžiausias JAV kliurkas, bei kodėl jos įvyko. Aišku visur randi pateisinimus, kad galėjo būti ir blogiau. Bet jei toks kieno nors paaiškinimas paliečia Rusijos pusę, tai jau troliavimas, apmokamas komunizmas ir pan. Neišsigalvok ko nėra. Nesakiau jog Adamkus viską pagadino, bet jis keitė politikos kursą, o tai faktas. Gal atminkime kas iškėlė Adamkų? Konservatoriai, o jų šūkis Ivano prie vamzdžio neprileisim(prastūminėjant Mažeikių naftą)? Kai visose aukščiausiose valstybės postuose sėdi žmonės, akivaizdžiai nusistatė vien todėl jog tu "esi iš ten", labai deryboms palanki terpė susidaro. Tad nereik stebėtis, kad nuo tada, santykiai vis šalo.
lightfire 2010-03-23 16:40
čia su kuriais veikėjais vedamos derybos? Su Abasu? tai tokių "abasų" Afganistane irgi pilna - buvę talibai vadovauja provincijoms arba užima postus. Nėra juoda-balta. Jei gali paklusti šalies įstatymams bei tarpt teisės normoms - niekas tavęs teroristu neapšauks, o jei tyčia žudysi civilius - joks tu ne politinis veikėjas.
Sloth 2010-03-23 16:42
Arns, pažiūrėk į trečią diskusijos puslapį ( pirmas lightfire komentaras ) . Prieš tai tu užstumei, kad jis neįvardino nei gerų, nei blogų JAV darbų, jis pacitavo vietą, kurioje buvo įvardijęs, tu savo ruožtu vėl apsimeti nepastebėjęs. Jis išaiškino kuo skiriasi NATO nuo JAV, tu vėlgi šitos temos nebelieti, bet ir neprisipažysti klydęs. Jis paaiškino karo Irake situaciją, tu vėlgi apie tai tyli, bet neprisipažysti, kad failinai. Tu pradėjai aiškint, kad JAV nieko gero nedavė ir iš jos tik š plaukia, bet paklaustas ką gero duoda Rusija iškart nuvažiavai apie savo istorijos puoselėjimą ir pan ( lyg Lietuva mažai dėmesio skirtų LDK tyrinėjimams ir jos aukštinimui ). Iš pradžių bandei žaisti lightfire stiliumi : citata vs citata. Akivaizdžiai pasikrovei, nes į visus tavo švaisčiojimus jis logiškai argumentuodamas atsakė. Poto pradėjai išsikalinėt su visokiom beždžionėlėm skudurais - a.k.a dergtis. Išvada tokia : Tu FAILINI, ir FAILINI LABAI SMARKIAI. P. S Aš nepalaikau nei vienos pusės. Bet tavo nemokėjimas diskutuoti akis drasko.
Analog 2010-03-23 16:44
Viskas apie Arns pasakyta čia. Neverta su juo ir ginčytis, nes nei į klausimus, nei į faktus, kurie yra susiję su jo motina rusija, jis neatsako. Užtat, bandančius prieštarauti jo propagandai jis greit suranda "tinkamą" žodį: "šikantį profesorių", "tavo smegenys proporcingai matyt mažėja su žinutės ilgiu", "skirtingai nei tu, beždžionėle", "Su grybautojais kaip tu" ir dar nemažai kitų žodžių. Tikrai turtingas žodynas
lightfire 2010-03-23 16:46
bla bla - tai ką Rusija mums gero iki Adamkaus davė? Arba pasauliui, jei jau prakalbome apie JAV vaidmenį žemėje.
Arns 2010-03-23 16:46
O, jau panašiau, pradėjo aiškėti jog visur net ir tarp amerikos žygių galima rasti kur prisikabinti. Tai gal pradės aiškėti jog ji irgi ne šventa, ir kad vien todėl jog istoriją mūsų nelabai suvedė ankščiau, ji nėra geresnė nei kitos valstybės?
lightfire 2010-03-23 16:50
neišsisukinėk ir atsakyk į pateiktus klausimus. Aiškiai buvo pasakyta, kad šventų valstybių nėra. Mūsų atveju yra Lietuvos interesai, kurie artimesni JAV, o ne Rusijai.
Arns 2010-03-23 16:59
Kaip šauksi, taip ir atilieps.
Arns 2010-03-23 17:24
pirma dalis atsakyta aukščiau. Na prisiminkime kiek žymių mokslininkų, prisiminkime kosmoso pasiekimus, galų gale tos pačios žmogaus teisių ir laisvių susitarimas ir t.t.
Sloth 2010-03-23 17:24
Apie JAV pliusus aš nieko neteigiau, kad tokių yra. Mano asmenine nuomone JAV tautą nudurnino, SSRS nugirdė. Abiejuose valstybėse įžvelgiu daugiau minusų, nei pliusų. Nenorėčiau gyventi nei JAV, nei Rusijoje. Bet jei tektų rinktis, pasirinkčiau JAV. O JAV teigiamybes galiu kelias įvardint, kad ir dabar : JAV parodė, kad daug dirbantis ir paprastas žmogus gali kažką pasiekti, ir susikurti pats sau ateitį. JAV neslopinama žurnalistika taip žiauriai, kaip, kad Rusijoje. JAV iškėlė žmogaus laisvę, kaip pagrindinę vertybę ( Dėl šito aišku galima ginčytis, nes tokia vertybė atsirado jau prancūzų revoliucijos metu berods ). Taip, Lietuva su Rusija elgiasi kvaila, tačiau toks elgesys dviprasmiškas. Taip, aš pritariu, kad jei mūsų kaimynė būtų buvusi JAV, galbūt ir su ja turėtume problemų. Kaip jau sakiau, aš nepalaikau nei vienos pusės. Bet akivaizdu, kad diskusiją laimi Lightfire. Kas dėl LDK istorijos, tikros situacijos nežinau, taip, kad ir nesiginčysiu dėl to.
Arns 2010-03-23 17:32
Matome krizę dabar, kas ją sukėlė? Sukėlė nepagrįsti pinigai, t.y kreditai. JAV gyventojai ne patys užsidirbo(dažnas) visą savo turtą, o nusipirko už neegzistuojančius jų kišenėje pinigus. Taigi, ar JAV išmokė kad daug dirbantis gali užsidirbti savo ateitį? Ir kur bei kas daugiausiai dirba vardan JAV gerovės? tikrai ne patys amerikiečiai. Dėl žurnalistų galima sutikti, bent viešai su jais nieko neatsitinka. Žmogaus laisvės? Paaiškink įtariamiems teroristams, po keletą metų laikomiems įkalintiems ir ne JAV, kad jai nereiktu prisiimti atsakomybės. Atminkime jog ir be teismo leidimo, galima klausyti bei sekti JAV(ir kitų šalių) piliečius žvalgybai, jei ji tik to nori...
Sloth 2010-03-23 18:00
Bet kurioje valstybėje potencialias grėsmes valstybei bandoma pažaboti. Ar tai būtų Rusija, ar tai būtų Kinija, ar tai būtų JAV. Žinoma, aš to neteisinu. Dėl galimybės sunkiai dirbant praturtėti aš nekalbu apie paprastus eilinius žmones, turėjau omeny apie viziją turinčius inovatorius - verslininkus, mokslininkus ar šiaip kūrybingus žmones. Jie ten klesti. O, kad koks Maiklas Džeksonas, Google įkūrėjai ar koks nors Kobė užsidirba pelnytai, manau galima nesiginčyt. Dauguma jų pradėjo nuo visiško nulio ir pasiekė daug, todėl, kad jų valstybė jų neslopino, o suteikė jiems laisvę kurti. Nors čia jau atskira didelė diskusija gautųsi apie tai diskutuojant.
Analog 2010-03-23 18:23
Nepamiršk, kad ši krizė yra nepirma ir nepaskutinė. Ir tik neskiesk, kad kažkas, kaip vergas, dirba vardan amerikiečių, tikrai ne už ačiū. Perdaug sąmokslais tiki, jei taip manai. O tu paaiškink nuo teroristų nukentėjusiems, žuvusiųjų giminėms, rusijoje su žmogaus teisėmis padėtis tikrai prastesnė, negu Amerikoje, turėtim žinoti apie etnines tautas, esančias Rusijos sudėtyje ir jų maištų slopinimus, lyg ir buvo straipsnis kažkur, apie tai, kaip dingsta žmonės ten be žinios, nepasakyčiau, kad geriau nei Gvantaname. Kiekviena valstybė turi savo žvalgybas, manau, KGB elgėsi negeriau už CŽV.
špokas 2010-03-23 20:07
Nebent pats KGB dirbi .... Tiki kuom nori tikėti.
Analog 2010-03-23 20:27
Matyt Lietuva irgi yra rusų žemė ir mes dabar kiap sąmokslininkai atsiskyrėme, o visi trėmimai ir t.t. tik prasimanymai. Ane?
lightfire 2010-03-23 20:28
čia sutinku, Rusija pasauliui davė daug ką. Mums, kaip nepriklausomai valstybei - nieko gero ar tokio, kas Rusiją priverstų vertinti labiau, nei mūsų sąjungininkus Vakaruose.
Arns 2010-03-23 21:28
lightfire, pamiršti vieną dalyką, jei nenorime, tai ir neturime. Sakykime dabar rusai mums už dyką pasiūlytų tankų, pačių naujausių. Galvoji jog dabartinė valdžia imtu? Analogiškai pratybos, pakviestu sudalyvauti, manai dabar pakankamai normalūs santykiai jog išvyktu mūsų karių į jas?
lightfire 2010-03-23 21:37
šiaip jau mūsų karininkai, kaip stebėtojai vyksta į usijos organizuojamas pratybas. O ir dalyvavo beods 2008 metais Lenkijoje su rusų kariais bendrose pratybose. tame nėra nieko stebėtino. Viskas priklauso nuo pratybų scenarijaus, galimybių. jei patybose imituojamas Baltijos šalių užėmimas (kaip Zapad 2009), tai aišku, kad tokiose nedalyvautume, bet jei koks taikos palaikymo scenarijus, alia JTO misija, jei tai leidžia galimybės, kaip teorinė galimybė - kodėl gi ne?
Demotion 2010-03-24 01:20
Panasau kad Arns visiskai issiseme jau pradejo vaidentis ir nemoki tankai