[ŽT] Paskaičiuota vidutinė Rusijos kario „gyvenimo“ trukmė Ukrainoje  ()

Rusijos kariuomenė ir toliau patiria didžiulius nuostolius kare prieš Ukrainą. Žurnalistai net spėjo paskaičiuoti, kiek vidutiniškai laiko įsibrovėliai sugeba išsilaikyti fronte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistai išanalizavo 10 000 žinučių įvairiose Ukrainoje uždrausto socialinio tinklo „VKontakte“ grupėse. Tose grupėse vartotojai kalba apie dingusiųjų per karą paieškas. Iš tų pokalbių – 1365 žinutės yra apie dingusius karius.

Prie kokios išvados priėjo tyrimo autoriai? Jie skaitė žinutes ir lygino datas. Tai leido išvesti aritmetinį vidurkį. Ir paaiškėjo, kad Rusijos kario „galiojimo laikas“ yra labai ribotas.

„60 dienų – tiek vidutiniškai kariai dalyvauja kare, kol dingsta ryšys su jais“, – sako žurnalistai.

Žurnalistai taip pat pažymėjo, kad yra mažiausiai 85 karių artimieji, kurie jau šešis mėnesius nesusisiekia su kare dalyvaujančiais giminaičiais. Ypač su tais, kurie dalyvavo Mariupolio ir „Azovstal“ šturme.

 

Rusijos gynybos ministerija pasirinko patogią poziciją. Žmogus dingęs, todėl į nuostolių statistiką nepatenka. O jei neįeina, vadinasi, niekas neskuba jo ieškoti. Taip, ir artimieji net negali tikėtis pinigų iš valstybės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(0)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: