Kęstutis Girnius. Nepilotuojami koviniai lėktuvai - veiksminga, bet ar humaniška?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

neworld 2010-03-21 21:32
Kai žūna 1000 amerikiečių, kurie pirkdami labai pigų benziną, ir įpirkdami 6 litrų mašinas per mėnesį sugeneruoja tiek CO2, kiek sugeneruoja pusė palestinos piliečių, o nu oCO2 kenčiame visi, tai tikrai klausymas. Aš neteisinu terorizmo, tik sakau, kad medalis turi dvi puses
AirDog 2010-03-21 21:39
Kažkodėl mažai šnekama tema: "Kodėl apskritai egzistuoja terorizmas ir kokios jo šaknys?"...
kiesza 2010-03-21 21:58
Sisi autorius yra parases labai idomu straipsni apie esama ekonomine krize, bet jo prielaidos nei is tolo nepasitvirtino.. o apie siuos lektuvus manau kad jie visiskai neteikia jokios garbes kariui, ore musis turi vykti tarp pilotu ir ju lektuvu zemeje tarp tanku ir tankystu.. o kai uz vairalazdes koks snarglys sedi ir sprogdina tikrus kovotojus neatrodo labai sazininga kova
neworld 2010-03-21 22:03
Tai kad karo esmė yra ginti kažkieno interesus, o ne pasireiškti vyrams. Jeigu nori karo, kuriame laimėtų stipriausi, tai reikia griebtis šaltųjų ginklų, bei dvikovos nes antraip, kiečiausias karys gali būti parklūpdytas prieš 15 snargklių
Analog 2010-03-21 22:05
1) tas CO2 generavimas ir atšilimas man primena verkimą dėl nieko, nes gamta natūraliai jo sugeneruoja žymiai daugiau nei mes. O tas pasaulinis atšilimas man irgi kvepia sąmokslais. Kaip galima spręsti kažką apie oro šiltėjimą, kai mes jį matuojame tik ~100 metų, ir per visą istoriją jis yra ir atšilęs, ir atšalęs N kartų. 2) 1 punkte aptartas atrodo juokingas, kai jis lyginamas su 1000 žmonių gyvybėmis 3) Tokius argumentus gali rinktis tik nesubrendęs žmogus, nes skamba tikrai nerimtai. Jei visa tai yra antra medalio pusė, tai galima sakyti, kad jos nėra
neworld 2010-03-21 22:13
Argi aš kalbu apie pasaulio atšilimą? Aš CO2 turėjau omenį taršą. Galima imti kad ir plastikinius maišelius, išmetamą IT techniką. Kažin ar ne dėl tų pačių amerikiečių pilnos Kinijos upės motininių plokščių? Aišku sakysi kad kinai patys kalti, bet jug nebūtų kur daugiau dėti to šūdo. Žmonių skaičių paėmiau tik šiaip, jis nekonkretus ir skirtas suprasti esmei.
Analog 2010-03-21 22:22
Na man pirma mintis minint CO2, tai pasaulinis atšilimas ir maišeliai ar kitos detalės čia man niekaip neįsipaišo Tai tu teigi, jog amerikonai veža motinines į Kinijos upes, kad ten galėtų jas išmesti?
neworld 2010-03-21 22:27
Kas visas pasaulis ten viską vežą (yra straipsnis šiame tinklapyje). Tu pagalvok, kur dingta tie šimta milijoniniai pagaminti "PlayStation", dar tiek pat PS2, o ką kalbėti apie milijardus mobiliųjų telefonų aparatus. Jau nekalbu apie kalnus kompiuterinio šlamšto. Visa tai vienokiu ar kitokiu būdų atsiduria gamtoje, nebūtinai kinijos upėse. Taip pat, jeigu nekalbam apie CO2, tai gal verta padiskutuoti ir apie tai, kur kaupiasi nebereikalingos padangos?
mnv 2010-03-22 00:47
Playstationus gamina japonai, mobiliakus irgi dauguma azijieciai, suomiai, amerikonai lygtai motorola teturi.. daug tu ju mates? O siaip kazkokias pievas isvis ne i tema sneki. Amerikonas ismete sena plokste, tai jau vertas buti susprogdintas? Ai tiesa as savo sena plokste sudeginau ir paskleidziau co2 + kito brudo. susprogdint mane. Kas del klimato atsilimu, tai man juokingai skamba "gelbejam pasauli", pasaulio gelbeti nereikia, cia mums patiems save gelbeti reikia, nes pats pasaulis kaip zinia dar ne toki bruda pragyvenes (susidurimai su asteroidais & shit), zemelei "nei silta nei salta" tie musu dumai, zmones kaip visalaik pervertina savo sugebejimus
andriulis 2010-03-22 01:59
O gal kas zino kas nutiko jav po cheminio ginklo panaudojimo irake ? Jie ten is pradziu kiek pamenu neige,bet paskui prisipazino. Buvo rastu daug civiliu zmoniu kunu, kuriu kunai buvo sudziuve. Rubai ant kaulu like. Kiek pamenu baltaji fosfora naudojo.
lightfire 2010-03-22 08:41
Baltojo fosforo dūmines uždangas-tai nėra nei uždraustas, nei cheminis ginklas, skitingai nuo fosforo bombų, bet sužeisti žmones (nudeginti) irgi gali.
Paramotoras 2010-03-22 09:53
Straipsnyje rasoma jog sitie orlaiviai naiino tik itariamus arba taikius piliecius. Persasi isvada jog zvalgyba isvis nieko nedirba. Itarti galima kiekviena ir zinan tike amerikosu duomenu bazeje yra itariamuju nenustebciau jog ir as ten esu. O rugsejo 11 ivikiai mutni. NEra motyvo talibam bombinti amerikosus. Ir taip buvo aisku jog jiem taip pasielgus amerikosai vaziuos i iraka. O vat kad amerikosam yra motyvas otkiam ivikiui tai aisku. Visa karien pramone atsigavo. Paprasciausi pamastymai.
lightfire 2010-03-22 10:40
Ar ne keista, kad štai tokius komentarus rašinėja beraščiai su slavišku kvapu (amerikosai - būdingas žodis)?Nėra motyvo talibam bombinti? Tai, kad bombina pastoviai, iš savo stovyklų Pakistane keliauja į Afganą ir bombina.Gauna atgal už tai.
neworld 2010-03-22 11:19
Tai aš kalbu filosofinių požiūriu ir pateikiau tik pavyzdį, kodėl tie 1000 galbūt nėra vertesni už tą vieną. Pagal krikščionybę ir daugumos kitų religijų, tai svarbu yra išsaugoti kuo daugiau žmonių.
qriuqriu 2010-04-02 23:29
uzsikniskit su savo tais kariavimais, karas yra blogai, zmoniu zutis blogai nesvarbu ar geriecio ar blogiecio, blogieciai kaip tik visuomenes ydas isryskina, o kai zinomos bedos jas lengviau sprest ...o postringaut kuris vertesnis gyvent ar mirt beviltiska...tik man idomi imperialistiniu valstybiu logika, ai mes pakariausim bet va pasekmiu prisiimt noro ner...terorizmas viena is tu pasekmiu..
neworld 2010-04-02 23:34
O ką daryti kad karas yra užkoduotas žmonių genuose, ir žmones negali ramiai gyventi nepadegę kaimyno daržinės? Be to, filosofinių požiūriu ir neįmanoma nustatyti kuris žmogus vertesnis.
Dėdė Kapeika 2011-09-03 22:12
Čia taip pat nuostabiai argumentuotas pasisakymas. Viskas, išskyrus pirmą sakinį, man nelabai suprantama. Prie ko čia daržinės?? Juk kalba eina apie NEPILOTUOJAMUS SKRAIDANČIUS ORLAIVIUS.