„Ukraina pataikė ten, kur norėjo“. Donecke galingas smūgis - okupantai nešami su neštuvais  ()

Po tikslaus smūgio į pastatą, kuriame buvo daug gyventojų, Donecko gyventojai rašo apie sumaištį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-28 „Ukraina pataikė ten, kur norėjo“. Donecke galingas smūgis - okupantai nešami su neštuvais  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo 27 d. okupuoto Donecko Kalinino rajone, netoli sporto rūmų „Družba“, įvyko sprogimas ir prasidėjo gaisras. Okupacinė „valdžia“ nuspėjamai apkaltino Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, kad jos smogė į gyvenamuosius namus, tačiau nepakankamai atidžiai įsižiūrėjo ir paviešino nuotraukas iš įvykio vietos, kad paneigtų šiuos teiginius.

Vėliau vietos gyventojai papildė skurdžią informaciją apie incidentą naujomis detalėmis. Paaiškėjo, kad prieš pat smūgį pastato Kalinino rajone adresas buvo nurodytas skelbime, skirtame norintiems pasirašyti sutartį su „DLR“ formuotės „vidaus kariuomene“.

Pasak miestiečių, okupantai neslėpė, kad gyvenamajame rajone įkūrė verbavimo centrą. Prie pastato esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje nuolat stovėjo karinės transporto priemonės ir karinė technika.

Be to, Donecko prorusiški socialiniai tinklai sujudo: kolaborantai ir Kremliaus gerbėjai reikalauja skubiai ieškoti informatorių, perduodančių Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms svarbią informaciją apie mieste esančią Rusijos kariuomenę. Daugelis tvirtina, kad regioniniame centre tebėra daug ukrainiečių, kurie laukia išlaisvinimo.

 

Nepatvirtintais duomenimis, be Donecko, sprogimai taip pat vyko Novy Svet ir Krasnij Luč miestuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(132)
(0)
(132)

Komentarai ()

Susijusios žymos: