Žvalgyba: A-50 susprogdinimas sukels ypatingų problemų Rusijai  ()

Vasario pabaigoje Baltarusijoje, Mačiuliškių kariniame aerodrome, pasigirdo sprogimai. Tuomet pranešta, kad buvo apgadintas Rusijos karinis orlaivis A-50.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-04 Žvalgyba: A-50 susprogdinimas sukels ypatingų problemų Rusijai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovas spaudai Andrejus Jusovas sakė, kad Rusija negali pagaminti radiolokacinio lėktuvo A-50, iš kurių vienas tikriausiai buvo apgadintas Baltarusijos oro uoste. Tai jis pasakė per televizijos maratoną, praneša 24 kanalas (24 Канал).

„Jų yra įvairių modifikacijų. Iš viso buvo apie 10 skirtingų tokių lėktuvų modifikacijų. Tačiau problema ne tame, kiek jų yra, o gebėjime juos gaminti“, - sakė jis.

Jo teigimu, gaminti tokius orlaivius kaip A-50, turinčius panašias užduotis, šiai dienai „degradavusi Rusijos pramonė nėra pajėgi“.

Jusovas taip pat priminė, kad užsienio tiekėjai reaguoja į antrinių sankcijų grėsmę.

Kas žinoma apie sprogimus Mačiuliškių aerodrome:

  • Vasario 26 d. rytą Mačiuliškių aerodrome, esančiame už 12 km nuo Minsko, įvyko du sprogimai. Dėl to buvo apgadintas vienas Rusijos karinis transportinis lėktuvas A-5.
  • Aktyvistų teigimu, atsakomybę už incidentą prisiėmė Baltarusijos partizanai.
  • Per sprogimus aerodrome, esančiame Mačiuliškių kaime, dalyvavo du DJI pagaminti dronai, paversti „naminiais“ kamikadze dronais. Būtent jie padarė žalos Rusijos kariniam lėktuvui A-50.
  • Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų atstovas Jurijus Ignatas sakė, kad tai gera žinia Ukrainai. Šis priešo orlaivis nuolat lydi okupantų sparnuotųjų raketų atakas.
  • Rusijos žvalgybinis lėktuvas A-50, kurį atakavo bepilotis lėktuvas, po pakilimo taip ir negrįžo į Mačiuliškių aerodromą. Tuo pat metu Baltarusijos propagandistai tvirtina, kad lėktuvas neva lydėjo Aleksandro Lukašenkos skrydį.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(0)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: