Naujas košmaras rusams: okupantus puola dar neregėti ginklai iš Australijos (Video)  (10)

Iš kartono ir gumos pagaminti „mirtini“ dronai „Corvo PPDS“ perdaryti atsižvelgiant į ukrainiečių atsiliepimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė naudoja „Corvo PPDS“ kartoninius bepiločius orlaivius, pagamintus Australijoje kompanijoje SYPAQ. Apie tai pranešė Australijos leidinys „7News“.

Žiniasklaidos teigimu, SYPAQ kas mėnesį į Ukrainą atsiunčia mažiausiai 100 „Corvo PPDS“ pigių lėktuvo tipo dronų su plokščiais sparnais, kurie pagaminti iš kartono ir gumyčių. Pati bendrovė savo interneto svetainėje pažymi, kad vienkartiniai dronai tiekiami nesurinkti, gali nuskristi iki 120 km ir savarankiškai nusileisti, taip „nuimdami naštą nuo kario“ kovinių operacijų metu.

SYPAQ generalinis direktorius Davidas Visino žiniasklaidai sakė, kad kartoniniai dronai buvo išsiųsti į Ukrainą, kad būtų naudojami humanitariniais tikslais, įskaitant vaistų, maisto ir vandens pristatymui. O Ukrainos ambasadorius Australijoje Vasilijus Mirošničenka sakė, kad Ukrainos kariuomenė dabar naudoja tokius bepiločius orlaivius įvairioms užduotims, įskaitant „mirtinas“, atlikti.

Pasak SYPAQ spaudos tarnybos, „Corvo PPDS“ sukūrė SYPAQ specialistai Melburne, bendradarbiaudami su kariuomene ir pagal Gynybos inovacijų centro sutartį, kurios vertė 1,1 mln. dolerių. Vėliau inžinieriai įsiklausė į ukrainiečių pastabas ir orlaivio konstrukciją pritaikė žvalgybai, stebėjimui ir pan. Sprendžiant iš paskelbtos filmuotos medžiagos, bepiločiai orlaiviai paleidžiami naudojant katapultą arba rankomis, o skrenda propelerinio variklio dėka.

 

„Mums didelė garbė remti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas. PPDS yra Australijos pajėgumas, kuris padės Ukrainos žmonėms ginti savo šalį ir liudija pasaulyje pirmaujančias Australijos pramonės autonominių sistemų galimybes“, - komentavo SYPAQ generalinė direktorė Amanda Holt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(212)
(5)
(207)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: