To dar nebuvo! Minske isterijos priepuolis: Lukašenka Zelenskį išvadino „niekšu“, paskelbė, kad jam „mestas iššūkis“  ()

A. Lukašenkos pyktį sukėlė diversantų ataka prieš Rusijos žvalgybinį lėktuvą „A-50“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-08 To dar nebuvo! Minske isterijos priepuolis: Lukašenka Zelenskį išvadino „niekšu“, paskelbė, kad jam „mestas iššūkis“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos diktatorius puolė įžeidinėti Volodymyrą Zelenskį, teigdamas, kad sabotažą Ukrainos kariškiai vykdė su Ukrainos prezidento leidimu. A. Lukašenkos žodžius cituoja valstybinė naujienų agentūra „Belta“.

„Išvada yra tik viena. Kažkaip maniau, kad Ukrainai reikia taikos, kad V. Zelenskis pergyvena dėl savo tautos. Prezidentas V. Zelenskis yra tik niekšas. Tiesiog niekšelis! Tokios operacijos nevykdomos be šalies vadovo ir vyriausiojo vado sutikimo“, - sakė jis.

Negana to, A. Lukašenka sako, kad po sabotažo kariniame aerodrome jam buvo mestas „iššūkis“. Vadinamasis „prezidentas“ tvirtina, kad Ukrainos valdžia tariamai prašo jo sudaryti nepuolimo paktą, tarpininkaujant JT.

Tuo pat metu A. Lukašenka pabrėžė, kad Baltarusija nedalyvaus kare prieš Ukrainą. Žinomas Rusijos tinklaraštininkas ir politikos analitikas Anatolijus Nesmijanas savo „Telegram“ kanale pažymėjo, kad V. Zelenskio įžeidinėjimai yra pagrįsti pragmatišku apskaičiavimu, kuriuo remdamasis A. Lukašenka dabar turi teisę tiesiogiai atsisakyti dalyvauti kare prieš Ukrainą.

„Neverta teikti reikšmės atšiaurumui, nors V. Zelenskis gali įsižeisti. A. Lukašenka turi sukurti informacinę uždangą prieš Kremlių, kad pateisintų nenorą aktyviau dalyvauti specialiojoje operacijoje. Iš esmės, jei žodis „niekšas“ yra užmokestis už tolimesnį Baltarusijos nedalyvavimą įvykiuose, tada gali tai praleisti pro ausis. Galų gale, politikai turi savo profesinę riziką. Nemalonūs pasisakymai, skirti vienas kitam, tai apima“.

 

Pabaigoje A. Lukašenka pasakė pagrindinį dalyką: „Niekas mūsų neįtrauks į karą“. Visa kita tėra „vedimas“ į šią frazę ir jos pagrindimą“, – pabrėžė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(3)
(19)

Komentarai ()