Larry Williamson. Automobilių gamintojai turėtų perdaryti esamus automobilių modelius į elektromobilius  (16)

Entuziastai ir automobilių gamintojai turi skirtingą požiūrį į elektromobilius, teigia Larry Williamson – elektromobilių entuziastas, perdaręs eilę automobilių ir sukaupęs nemažą patirtį. Tačiau jo nuomone geriausia būtų, jei automobilių gamintojai turėtų perdaryti esamus automobilių modelius į elektromobilius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Perdaryti iš standartinių automobilių su vidaus degimo varikliais, naujieji elektromobiliai pilnai tinka važinėti magistralėmis, jų greitis siekia 110 km/h. Su tuzinu ar daugiau rūgštinių akumuliatorių šie automobiliai gali nuvažiuoti iki 64 km bet kokiu oru ir yra tinkami kasdieniniam važinėjimui.

Pilnas automobilio perdarymas trunka maždaug savaitę laiko ir užima apytikriai 100 vieno žmogaus darbo valandų. Pilna automobilio kaina sudaro mažiau nei 10 000$, daugiausia priklauso nuo to, kiek kainuoja pradinis automobilis, kurį ruošiamasi perdaryti (dažniausiai nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių dolerių).

Tuo tarpu automobilių gamintojai elektromobilius kuria visiškai nuo „nulio“, todėl jų išlaidos yra didžiulės, o kaina nekonkurencinga, kol elektromobilis negaminamas serijiniu būdu. Tesla Roadster elektromobilis, kainuojantis 109 tūkst. dolerių – vienas iš pavyzdžių, kiek kainuoja sukurti ir pagaminti naują elektromobilį.

Norėdami sumažinti elektromobilių kainas, gamintojai turėtų apsvarstyti galimybę egzistuojančius automobilių modelius perdaryti į elektromobilius – kaip Ford kompanija, pavyzdžiui, planuojanti išleisti Ford Focus modelio elektrinę versiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Electromobile.lt
Electromobile.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (16)

Susijusios žymos: