[ŽT] Duda: „Nežinau, kas tai padarė, bet tai labai naudinga Europai“  ()

Lenkijos prezidentas priminė, kad Maskva naudojo dujas kaip įrankį dominuoti Europoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-09 [ŽT] Duda: „Nežinau, kas tai padarė, bet tai labai naudinga Europai“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos vadovas Andrzejus Duda neturi informacijos, ar „Nord Stream“ sprogimai buvo „proukrainietiškas sabotažas“, ar ne, bet mano, jog naudinga sunaikinti šiuos Rusijos dujotiekius, nes Maskva naudojo „mėlynojo kuro“ tiekimą kaip įrankį dominuoti Europoje. Apie tai Lenkijos prezidentas kalbėjo duodamas interviu CNN.

Jei „Nord Stream“ galiausiai nustos egzistuoti kaip projektas, jei Rusija negalės perpumpuoti dujų šiais vamzdynais, tai bus naudinga, sakė A. Duda.

„Europai tai apsimokės, bus naudinga“, – pabrėžė prezidentas. Lenkijos vadovas pažymėjo ramiai laukiantis tyrimo rezultatų. Jis tikisi, jog ateityje paaiškės, kas įvykdė sprogimus Rusijos vamzdynuose.

Anksčiau Vakarų spaudoje pasirodė informacija apie tariamą tam tikros „proukrainietiškos grupuotės“, nesusijusios nei su Ukrainos vadovybe, nei su JAV vyriausybe, įsitraukimą į „Nord Stream“ sabotažą Baltijos jūroje.

 

Tuo tarpu JAV Nacionalinio saugumo tarybos spaudos tarnyba pranešė negalinti patvirtinti žiniasklaidoje pasirodžiusių duomenų apie „Ukrainos pėdsaką“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(1)
(25)

Komentarai ()