Indijos armija bus apginkluota aštriausiais pasaulyje pipirais  (9)

Indijos kariškiai bus apginkluoti nauju ginklu - aštriausiais pasaulyje pipirais, padėsiančiais kovoti su ramybės drumstėjais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Guinnesso (Gineso) pasaulio rekordų knygoje šis pipiras (Bhut jolokia) 2007 metais pripažintas aštriausiu pipiru pasaulyje.

Indijos mokslininkams idėja sukurti pipirines granatas gimė beveik prieš metus. Dabar gi atlikti pirmieji bandymai - po jų kariškiai nusprendė pradėti gaminti šiais pipirais užpildytas rankines granatas, kurios laikinai išvestų iš rikiuotės įtariamuosius, antradienį pranešė Indijos gynybos ministerija.

"Per bandymus Indijos gynybos laboratorijoje, nustatyta, kad čili granata yra tinkama naudoti, tai patvirtino ir Gynybos tyrimų ir plėtros organizacijos mokslininkai", - sakė pulkininkas R.Kalia (Kalija), Asamo valstijos gynybos atstovas spaudai.

"Ši priemonė neabejotinai yra itin efektyvi nenuodinga priemonė, nes nuo jos kvapo teroristams užeina stiprus dusulys, ir jiems tenka sprukti iš savo slėptuvių", - aiškino mokslininkų vadovas R.B.Srivastava.

Pasak jo, parengtas ir aerozolinis šio ginklo variantas, padėsiantis moterims apsiginti nuo užpuolikų, ar policininkams - sklaidyti minias.

Šiaurės rytų Indijoje auginamas pipiras vertinamas dėl savo skonio. Jis ne tik gydo skrandžio sutrikimus, bet ir padeda atlaikyti nepakeliamus vasaros karščius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: bernardinai.lt
bernardinai.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)