„Kiek duoda, 5-7 metus? Velniop. Eikit patys“ - mobilizuotieji iš Kaliningrado atsisako pulti Ukrainą (Video)  ()

Mobilizuoti rusai iš Kaliningrado atsisako šturmuoti ukrainiečių pozicijas ir skundžiasi „DLR“ kariais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialiniuose tinkluose paviešintas pasipiktinusių rusų karių pokalbis su, atrodo, karininku. Mobilizuotieji skundžiasi „DLR“ kovotojais, kurie nenori patys eiti į mūšį, bet ten veda Rusijos karius. Mobilizuotieji atsisako šturmuoti ukrainiečių pozicijas, nes mano, kad yra siunčiami į garantuotą mirtį. Be to, jie teigia, kad jie buvo pašaukti atlikti tik teritorinės gynybos misijas, o ne puolimui.

„Yra atkovota gyvenvietė – galime, susėdame, įsikasame, ir viskas, jokių problemų. Juk ir turėjome būti teritorinės gynybos kariais. Įsikasėme, atsisėdome ir sėdime“, – sako mobilizuoti rusai.

„Niekas neis, geriau tegul sodina į kalėjimą. Kiek duoda 5-7 metus? Velniop. Kam mirti? Už ką? Atsisakome šturmuoti“, – skundžiasi okupantai. Jie taip pat grasino savo pašnekovui (greičiausiai karininkui), kad jei bus siunčiami į mūšį apgaule, įvyks rimtas konfliktas. Kariai teigia nesantys pasiruošę ir tikrai bus sunaikinti ukrainiečių, kurie turi termovizorius, granatas mėtančius dronus.

 

Įdomu, kad karininkas atsako, jog jis į kalėjimą nesodina. Tai gali būti interpretuota, kaip grasinimas. Tuo tarpu mobilizuotieji rusai nenori būti laikomi dezertyrais, nes, kaip jie sako, jie neatsisako atlikti teritorinės gynybos užduočių, kurioms tariamai ir buvo mobilizuoti. Vienas iš jų sako, kad ir kalėjime dirbs ir siųs šeimai pinigų - žuvęs to daryti negalės.

(123)
(4)
(119)

Komentarai ()

Susijusios žymos: