„Kiekviena diena turi didžiausią vertę“: generolas Syrskis paskelbė Bachmuto gynybos paslaptį  ()

Bachmuto gynybos strategijos sėkmė priklauso nuo kiekvieno vado sumanumo, teigia Sausumos pajėgų vadas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bachmutą ginančios Ukrainos pajėgos atliko daugybę taktinių veiksmų, kurie šiuo metu neleidžia priešui užimti miesto ar atlikti operatyvinį apsupimą. Tačiau padėtis šiame fronto sektoriuje išlieka sunki. Tai savo „Telegram“ kanale paskelbė Ukrainos Sausumos pajėgų vadas Aleksandras Syrskis.

Generolo teigimu, miesto gynyba yra paremta strategija, drausme ir personalo pasitikėjimu, o jos sėkmė priklauso nuo kiekvieno vado sumanumo.

„Bachmuto gynyba tęsiasi apie 10 mėnesių. Gynybos pajėgos atliko daugybę taktinių veiksmų, kurie šiuo metu neleidžia priešui užbaigti operatyvinio apsupimo. Tačiau situacija išlieka labai sunki. Rusijos pajėgos veikia įprastu būdu, žmonių neskaičiuoja, bet karių skaičius nėra lemiamas pranašumas ar pergalės faktorius. Suprantame taktinę Bachmuto reikšmę priešui ir žinome jo veiksmų planus kituose fronto sektoriuose“, – sakė Syrskis. Anot jo, miesto gynyba tęsiasi, situacija mūšio lauke išlieka dinamiška.

 

„Čia kiekvienas žingsnis ir sprendimas gali tai kardinaliai pakeisti. Kiekviena diena turi didžiausią vertę. Didžiuojuosi personalu. Vertinu brigados vadų, prie kurių esu, mąstymo greitį“, – pridūrė generolas.

Syrskis taip pat pažymėjo, kad Bachmuto gynyba leidžia Ukrainai laimėti laiko rezervams paruošti ir organizuoti būsimas puolimo operacijas.

(31)
(0)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: