„Ginklai pas žudikus ir prievartautojus“: Feiginas atsakė, kas nutiktų „Wagner“ be Prigožino  ()

„Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas atvirai konfliktuoja su Rusijos valdžios institucijomis, todėl gali būti, kad ateityje jo nebeliks. Bet kas tada nutiks su „Wagner“?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galimas „Wagner“ lyderio Jevgenijaus Prigožino pašalinimas turėtų įtakos karo veiksmų eigai, mano Rusijos žmogaus teisių aktyvistas Markas Feiginas. Anot jo, pašalinus Prigožiną, jo samdiniai būtų suskaldyti.

„Tai, žinoma, turėtų įtakos, nes Prigožinas prideda šiek tiek motyvacijos, bent jau „Wagner“. O jo nušalinimas dabar, kai jam buvo suteikti metai „puikuotis“ lauko vado laipsniu, gali pasėti mintį: „Šiandien - jis, rytoj - mes. Kam tada mes čia kovojame, jei žiurkės gali mus panaikinti?“ Karinės kampanijos požiūriu jis yra niekas – jis daugiau žiniasklaidai. Jis moka viską taip apsukti, toks liaudiškas Robinas Hudas“, – sakė Feiginas.

Anot jo, be Prigožino „Wagner“ gyvuos ir toliau. Įmonė lengvai perkeliama kam nors kitam. Neatsitiktinai Rusijos Federacijoje kuriamos analogiškos grupės.

„Apskritai tai nėra privati karinė kompanija. Klasikinės karinės kompanijos nekovoja. Tai nesąmonė! Karas yra valstybės funkcija. Rusijoje „Wagner“ yra eilinis karinis dalinys, neatliekantis jokių šalutinių funkcijų, o pakeičiantis kariuomenę. Atleiskite, to negalima patikėti nuteistiesiems. Ar juokauja? Kokia tai armija? Tai nusikaltėlių gauja! Jie neturi nei etikos, nei teisės, nei įstatymo. Ginklai duodami žudikams, prievartautojams, iškrypėliams. Jokia pasaulio armija to nedaro. Neregėtas dalykas, baisiausias nusikaltimas“, – sakė Feiginas.

(26)
(0)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: