Pirmasis pasaulyje automobilis su atverčiamais žibintais – antram gyvenimui prikeltas moderniausias to meto gražuolis (Foto, Video)  ()

Retas Amelia Earhart automobilis buvo atkurtas į pradinę būklę. Kabrioletas bus viešai eksponuojamas kaip retų retro automobilių parodos dalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV baigtas restauruoti įspūdingas 1937 metų kabrioletas „Cord 812“. Prabangus automobilis priklausė garsiai pilotei rekordininkei Amelia Earhart. Apie tai praneša „Carscoops“ svetainė.

Amelia Earhart išgarsėjo daugybe rekordų aviacijos srityje. Visų pirma, ji tapo pirmąja moterimi, viena įveikusia Atlanto vandenyną.

Aviatorė nusprendė nusipirkti „Cord 812 Phaeton“ prieš pat savo garsųjį skrydį aplink pasaulį, kurio metu ji paslaptingai dingo. Taip pat buvo išsaugota Amelia Earhart nuotrauka su automobiliu lėktuvo fone prieš pat pakilimą. Sportinis modelis buvo labai retas ir brangus – buvo pagaminti tik 1174 „Cord 812“ ir mažiau nei pusė iš jų buvo kabrioletai.

Progresyvios pilotės pasirinkimą galima suprasti – „Cord 812“ buvo vienas inovatyviausių savo laikų automobilių. Jis turėjo priekinių ratų pavarą ir pusiau automatinę pavarų dėžę, retą XX amžiaus ketvirtajame dešimtmetyje.

 

„Cord 812“ interjeras pagamintas aviaciniu stiliumi, kuris tikrai turėjo patikti pilotei. Ir tai pirmasis automobilis pasaulyje su atverčiamais priekiniais žibintais. Kabrioletas komplektuojamas su 4,7 litro 125 arklio galių V8 varikliu ir gali išvystyti 150 km/val. greitį.

 

 

Netrukus po Amelijos Earhart dingimo jos vyras pardavė automobilį. Jis kelis kartus keitė savininkus ir dėl to ilgai stovėjo išardytas dalimis.

Amelia Earhart automobilis buvo surinktas tik 2004 m. O 2018 metais dabartinis savininkas „Cord 812 Phaeton“ pilnai restauravo.

Dabar kabrioletas atrodo kaip naujas. Jis buvo įtrauktas į JAV nacionalinį istorinių automobilių registrą, kuriame yra 32 reti modeliai. Rugsėjo mėnesį visi šie retro automobiliai bus eksponuojami specialioje parodoje Vašingtone.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()