„Prigožinas sugalvojo, kaip sunaikinti visą Rusijos generalinį štabą“. Įvykiai Bachmute sudrebins Kremlių  ()

Politologas Andrejus Piontkovskis papasakojo, kokių planų turi „Wagner“ savininkas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ vadas Jevgenijus Prigožinas, kurio samdiniai ir toliau bando užimti Bachmutą Donecko srityje, „rengia Rusijos generalinio štabo sunaikinimo scenarijų“. Tokį požiūrį išsakė politologas ir publicistas Andrejus Piontkovskis.

Pasak analitiko, Prigožinas laimi informacinį karą prieš Rusijos gynybos ministeriją – „Rusijos karo korespondentai yra jo pusėje“.

„Vakar ar užvakar jis pasakė, kad jeigu jam neduos ginklų ir jie bus nugalėti, kaltas bus Rusijos generalinis štabas. Jis rengia Generalinio štabo, visos kariuomenės sunaikinimo scenarijų“, – sakė publicistas.

Be to, politologas užsiminė, kad rusų pralaimėjimas prie Bachmuto gali būti naudingas Prigožinui.

„Tarkime, paguldęs visus savo kovotojus, galbūt rizikuodamas gyvybe, jis vis tiek pasieks Bachmuto užgrobimą. Kas nutiks? Generolas Konašenkovas vis tiek sakys, kad tai buvo desantininkai ir Jūrų pėstininkai, kurie visa tai padarė, o Prigožinui nebus atleista ir anksčiau ar vėliau jis bus nužudytas. Ir jei ukrainiečiams pasiseks kontrpuolimas ir Prigožino prognozės bei spėjimai išsipildys, Prigožinas taps nacionaliniu didvyriu nugalėtoje Rusijoje“, – sakė Piontkovskis.

(20)
(6)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: