Kas bus, jei Ukraina pasieks 1991 m. sienas: „Susirėmimai prasidės po 48 valandų“  (1)

Publicistas Vitalijus Portnikovas išsakė keletą įvykių raidos variantų po to, kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasieks 1991 m. sienas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos žurnalistas prisiminė, kad laikinai rusų okupuotų teritorijų išlaisvinimas ir 1991-ųjų sienų pasiekimas dar nėra pergalė kare. Vitalijus Portnikovas sako, kad priešas tęs raketų terorą, bet dabar jis bombarduos visą Ukrainą, įskaitant Krymą, bandydamas visiškai nušluoti nuo žemės paviršiaus visus šalies miestus ir miestelius.

Pirmiausia Portnikovas išsakė optimistinį karo veiksmų užbaigimo planą, numatantį taikos derybas su oficialiai fiksuota demarkacijos linija:

„Tai yra geras planas. Tai optimistinis variantas, nes tai reiškia, kad nebus raketų atakų, žmonės nežus, nebus mūšių prie valstybės sienos ar kur nors kitur kažkokioje demarkacinėje linijoje. Kariai tiesiog stovės vienas priešais kitą, kaip tai daroma tarp Pietų ir Šiaurės Korėjos, pasiruošę bet kurią akimirką pulti vienas kitą. Taip gali būti ilgą laiką“.

Portnikovas taip pat įvardijo antrą variantą:

 

„Yra ir pesimistinis scenarijus, kai kariai eina prie sienos, o susitarimo visiškai nėra, susirėmimai prasideda po 48 valandų, raketų atakos prasideda po savaitės, kai tik Rusija vėl paruošia raketas. Visoje teritorijoje mes išstumiame priešą iš visur, įskaitant ir Krymą, tiesiog dabar Rusijos raketos skrenda iki Simferopolio ir Donecko, naikindamos šiuos miestus ir šluodamos juos nuo žemės paviršiaus“, – sako Portnikovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(37)
(24)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: