JAV kuria „nematomą“ futuristinę raketą kaip atsaką į Kiniją ir Rusiją – kokius taikinius ji sunaikins  ()

SiAW (Stand-in Attack Weapon) programa turėtų pradėti veikti po trejų metų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-13 JAV kuria „nematomą“ futuristinę raketą kaip atsaką į Kiniją ir Rusiją – kokius taikinius ji sunaikins  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV kuria naują „oras-žemė“ raketą, galinčią radijo dažnio signalais atakuoti antžeminius taikinius, rašo „Military Aerospace“. Ši raketa buvo pavadinta SiAW ir skirta naudoti penktos kartos lėktuvuose, tokiuose kaip F-35.

Šios raketos privalumas yra tai, kad ji valdoma radijo dažnio signalais gali atakuoti įvairius antžeminius taikinius neatskleisdama savo buvimo vietos. Tai padidina lėktuvo išgyvenimo galimybes ir sumažina priešo aptikimo riziką. SiAW aptiks ir atakuos priešo raketų sistemas, artilerijos baterijas, antvandeninius laivus, oro bazes, taip pat oro gynybos ir EW sistemas.

Viena iš raketos savybių yra jos gebėjimas rasti taikinį naudojant signalus, kuriuos ji pati generuoja, o ne tik iš taikinio gaunamus signalus. Tai padidina jo efektyvumą sąlygomis, kai taikinys yra paslėptas už kliūčių arba veikia radijo tylos režimu.

Šis projektas, pasak karinių ekspertų, yra atsakas į augančias Rusijos ir Kinijos, kurios siekia sukurti tankią integruotą oro gynybos sistemą (ISAD), grėsmes.

Su SiAW šiuo metu dirba trys pagrindinės JAV gynybos kompanijos: „Lockheed Martin“, „Northrop Grumman“ ir „L3Harris Technologies“. Jos pagal sutartis su JAV oro pajėgomis sukurs koncepciją ir pademonstruos naujosios raketos technologiją.

 

Ginklas bus pagrįstas AARGM-ER (Advanced Anti-Radiation Guided Missile-Extended Range) raketų technologija, kurią sukūrė „Northrop Grumman“ ir JAV karinis jūrų laivynas kovoti su priešo antiradarinėmis sistemomis. Tačiau SiAW gaus daugybę modifikacijų, kad prisitaikytų prie JAV oro pajėgų reikalavimų ir praplėstų taikinių, į kuriuos galima pataikyti, spektrą.

SiAW yra slaptas projektas, tačiau jau žinoma, kad raketa turės naują kovinę galvutę, elektroninį saugiklį ir detonatorių, universalią ginklų sąsają ir nukreipimo galvutę. Be to, SiAW galės tilpti į vidinį F-35 ir B-21 ginklų skyrių, o tai padidins orlaivio slaptumo laipsnį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(1)
(18)

Komentarai ()