„Tai paralyžiuotų Maskvą“. Skelbiama, kokį smūgį gali smogti Ukraina  (1)

Jurijus Kasjanovas mano, kad rusai rengiasi atremti bepiločių orlaivių atakas, panašias į Irano „Shahed“ atakas, tačiau prieš kai ką yra bejėgiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija skuba stiprinti Maskvos priešlėktuvinę gynybą dėl bepiločių orlaivių keliamos grėsmės. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų narys ir projekto „A.Drones“ įkūrėjas Jurijus Kasjanovas socialiniame tinkle „Facebook“ teigė, kokie Ukrainos orlaiviai galėtų išvengti Rusijos gynybos.

Kovo 13 d. pranešta, kad nuo 2023 m. pradžios Maskvoje bus kertami miškai, kad būtų galima įrengti oro gynybos sistemas, visų pirma S-400 ir „Pantsir S1“ žemė-oras raketų sistemas, 92H6E ir 96L6E radiolokacines stotis. Pasak Jurijaus Kasjanovo, tai daroma ne siekiant apsisaugoti nuo aviacijos, nes Ukraina praktiškai neturi lėktuvų, o kovai su dronais kamikadzėmis, panašiais į Irano „Shahed“.

„Nors šaudyti brangiais S-300/400 prieš palyginti pigius lėktuvus kvaila, bet garbė (baimė) įpareigoja – įsivaizduokite, kas nutiks Maskvoje dėl net menkiausio dronų puolimo“, - komentavo Jurijus Kasjanovas.

Kartu ekspertas tvirtina, kad Maskvos priešlėktuvinės gynybos sistema nesugebės susidoroti su nedideliais atakuojančiais dronais, kurių sparnų plotis 2-3 m, o svoris iki 20 kg, jei jie ir toliau skraidys nedideliame aukštyje, vengdami kliūčių kelyje. Radarai tokias transporto priemones pastebės tik poros kilometrų atstumu, o numušti jų praktiškai neįmanoma dėl artumo prie pastatų.

 

„Masinis ir tikslus kelių dešimčių šių kamikadzių antskrydis į vieną svarbų taikinį ne tik užtikrins, kad į šį taikinį bus pataikyta nedidelės galios užtaisais, bet ir 100 proc. paralyžiuos visą priešlėktuvinės gynybos sistemą, kuri, net jei ką nors aptiks ir pradės šaudyti, greitai perkaitins vamzdžius ir tik iššvaistys šaudmenis“, - patikino Kasjanovas.

Be priešlėktuvinės gynybos, skirtos kovoti su dronais yra elektroninės kovos sistemos, kuriomis taip giriasi rusai. Pasak eksperto, trukdžiai Ukrainos dronams nekelia problemų, jei jie turi gerai sureguliuotą inercinę orientavimo sistemą ir modernius jutiklius, tačiau išjungus palydovinę navigaciją pačioje Maskvoje gresia kelių eismo žlugimas.

 

„Išvada: Maskvą užkariaus ne tie, kurie turi brangius, didelius, galingus dronus su didele kovine galvute, o tie, kurie turi mažus, nebrangius, tikslius ir nepastebimus. Dronui, kurio kilimo svoris 15-20 kg, o sparnų plotis 2-2,5 m, užtenka 5-7 litrų degalų, kad tiksliai į taikinį 600 km atstumu pristatytų 3-5 kg naudingojo krovinio. Apytiksliai“, - apibendrino Kasjanovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(160)
(2)
(158)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: