Rusija parodė keistą droną pavadinimu TrAMP – kodėl patys rusai iš jo juokiasi (Foto, Video)  ()

Projektuotojai žada, kad UAV pakils balandį, o kol kas bepilotis lėktuvas tik rieda žeme.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje buvo aplikti antžeminiai drono, vadinamo TrAMP, bandymai. Išskirtinę Astrachanės regione atliktų bandymų medžiagą savo „Telegram“ kanale paskelbė naujienų agentūra „RIA News“.

TrAMP užsakovas yra Rusijos Federacijos Gynybos ministerija, kuri tikisi, kad „Kronštato“ projektavimo biuras galės sukurti vieną tolimiausių dronų pasaulyje.

Santrumpą TrAMP kūrėjai iššifruoja taip: transportinė daugiafunkcė aviacijos platforma. Inžinieriai tvirtina, kad jų kūrinys be degalų papildymo galės įveikti 600 kilometrų atstumą, atliks žvalgybą ir transportavimą.

TrAMP bus galima įrengti kameras, radarus ir radijo stotį. Drono ilgis – 6 metrai, sparnų plotis – 10 metrų, o masė – 300 kg. Jame sumontuotas rotorinis variklis su elektros generatoriumi. Dronas gali pakilti iki trijų kilometrų aukštį ir skristi 195 km/val. greičiu. Be to, drone bus įrengti skyriai iki 250 kilogramų sveriančioms prekėms gabenti.

 

Rusijos kariškiai planuoja TrAMP naudoti ne tik žvalgybai, bet ir amunicijos, įrangos bei vaistų pristatymui mūšio lauke. Tačiau bepilotis orlaivis taip pat gali būti naudojamas humanitarinėms misijoms, pavyzdžiui, tiekiant maistą ir vaistus atokių šalies agresorės regionų gyventojams.

 

Pasak kūrėjų, TrAMP yra perspektyvus ir inovatyvus projektas, galintis padidinti įvairių operacijų efektyvumą ir saugumą gynybos ir civiliniame sektoriuje.

 

Apie naująjį droną aktyviai diskutuoja internautai. Net patys rusai atvirai tyčiojasi iš šio „Rusijos aviacijos pramonės stebuklo“.

Beje, drono kaina kol kas neskelbiama. Rusijos Federacijos gynybos ministerija šios informacijos neatskleidžia, nors dronas yra 2018-2027 metų valstybinės ginkluotės programos dalis. „Kronštato“ įmonė taip pat neskelbia TrAMP kūrimo pabaigos ir serijinės gamybos pradžios laiko, tačiau vietinių ekspertų teigimu, tai gali įvykti praėjus trejiems-penkeriems metams po sėkmingo bandymų užbaigimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(6)
(-5)

Komentarai ()