„Pamačiau mėsos fejerverką – tai buvo visiškas šokas, mes bėgome kiek galime“. „Mobikas“ atskleidė paslaptį, kas nutiko prie Vuhledaro  (2)

Rusas papasakojo apie tai, kaip vadovybė juos įmetė į savižudišką Vuhledaro šturmą. Jo brigados nuostoliai ten buvo milžiniški.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mobilizuotas rusas Aleksandras Kukuškinas iš Rusijos ginkluotųjų pajėgų 155-osios jūrų pėstininkų brigados, išgyvenęs Vuhledaro šturmą, atvirai papasakojo apie pragarą, kurį patyrė. „Telegram“ paskyroje Ksenija Sobčak, Rusijos diktatoriui artima Rusijos pseudoliberalė, paskelbė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuoti Kukuškino atviravimai.

Mobilizuotas vyras skundėsi, kad vadai jiems nuolat melavo. Iš pradžių karininkai jiems sakė, kad jie laikys antrąją fronto liniją, o paskui buvo mesti į patį įkarštį, į Vuhledarą. Vadai jiems taip pat melavo apie tai, kad pirmoji būrio grupė, pasiųsta į puolimą, sėkmingai konsolidavosi.

„Per tą puolimą žuvo daug vaikinų, daug sužeistų. Mūsų kuopa buvo suskirstyta į tris būrius. Pirmasis išvažiavo vakare 8 valandą... Mums pasakė, kad pirmasis būrys atvyko ir konsolidavosi, „be aukų“. Kitą dieną atvykome 14 val. su dviem BMP tankais. Artėjant prie Pavlovkos mus iš karto apšaudė; aš sėdėjau antrajame BMP. Jis iš karto rėžėsi į pirmąjį BMP. Aš tiesiog pamačiau, kaip vaikinai išsiskraido, mėsos fejerverkas. Mums visiems tai buvo visiškas šokas. Sumaištyje nežinojome, ką daryti. Vieni bėgo į laukus, kiti į namus, kai kurie – į mišką. Likome be vadovybės... Niekas nežinojo, ką daryti. Jie pradėjo į mus šaudyti iš minosvaidžių. Visi norėjo tik gyventi“, - pasakojo okupantas.

 

Jis pažymėjo, kad šturmo pabaigoje iš jų grupuotės beveik nieko neliko. Jis negalėjo pateikti skaičių, nes daug, jo žodžiais tariant, vis dar yra dingę.

Kukuškinui pasisekė išgyventi. Jis buvo sužeistas netoli Vuhledaro, bet jam pavyko pabėgti. Tris savaites gulėjo negydomas klinikoje, kol buvo išsiųstas atgal kariauti, nors turėjo tris nepilnamečius vaikus. „Nenoriu sakyti, kad nenoriu tarnauti, nenoriu kariauti... Aš neatsisakiau. Tiesiog kai pamačiau, kas ten vyksta, supratau, kad galiu mirti, o mano vaikai liks be tėvo“, - sakė „mobikas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(118)
(1)
(117)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: