Stulbinantys skaičiai: ISW paskelbė, kiek Rusija užkariavo Ukrainos per didįjį žiemos puolimą  ()

Pasak amerikiečių analitikų, Rusijos kariai užgrobė nedidelį žemės plotą, praradę tūkstančius karių ir daug karinės technikos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per mėnesį trukusių aktyvių karo veiksmų Rusijos Federacijos armijai pavyko padidinti Ukrainos okupuotų teritorijų skaičių mažiau nei 0,04 proc. Apie tai kovo 14 d. pranešė „Insider“, remdamasis Karo studijų instituto (ISW) duomenimis.

Ekspertų teigimu, nuo šių metų sausio 31 iki vasario 28 dienos RF armija galėjo užimti tik 0,039 % daugiau Ukrainos teritorijos, o tai prilygsta 233,94 kvadratinių kilometrų. Tuo pat metu „War Mapper“ sekimo grupė praneša, kad vasarį rusams pavyko užimti tik 0,01 % Ukrainos teritorijos.

Analitikai pabrėžia, kad abiejose versijose skaičiai yra „gana maži“, o tai rodo Rusijos teritorinių laimėjimų ribotumą. Tuo pat metu Rusijos kariuomenė per pastarąjį mėnesį patyrė didžiulių karinės technikos ir personalo nuostolių.

Apie tai, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos po kelis mėnesius trukusios stagnacijos pradėjo puolimą Ukrainoje, NATO paskelbė vasario 14 d. Po kelių dienų Didžiosios Britanijos gynybos ministerija pažymėjo, kad rusų įsibrovėliai veržiasi „ne kilometrais, o metrais“, jei apskritai žengia į priekį.

 

Leidinio autoriai pažymėjo, kad rusams kovo mėnesį taip pat nepavyko pasiekti reikšmingos sėkmės fronte. Lėtas RF ginkluotųjų pajėgų judėjimas buvo užfiksuotas Bachmute, tačiau miesto Rusijos pajėgos dar neužėmė.

Pasak JAV Jungtinio štabo viršininkų Marko Milley, vasario pabaigoje Rusijos ginkluotųjų pajėgų nuostoliai Bachmute siekė 1200 karių per dieną. Tarptautinis strateginių studijų institutas taip pat pažymėjo, kad Rusija kare su Ukraina prarado pusę savo pagrindinių tankų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(0)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: