„Tai melas, Rusija labai sėkmingai apgavo Vakarus“. Šveicarijos analitikas paskaičiavo, jog Putinas vėl visus išdūrė  (1)

„Rusija yra „Potiomkino kaimas“, verčianti tikėti Vakarus jos galia.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Labai tikėtina, kad Rusijos karas prieš Ukrainą baigsis šiais 2023 m. Maskva išnaudos savo rezervus tęsti agresiją jau šį rudenį. Tokią nuomonę interviu metu „T-Online“ išsakė Šveicarijos aukštosios technikos mokyklos Ciuriche (Eidgenössische Technische Hochschule Zürich) karo analitikas Marcusas Keuppas.

Ekspertas išsakė nuomonę, kad Rusijos kariniai rezervai yra daug mažesni, nei manyta anksčiau. Daugelis sovietinių ginklų atsargų buvo tiesiog nenaudingos šiuolaikiniame kare. Pasak jo, agresoriaus padėtį dar labiau pablogino didžiuliai karo nuostoliai.

„Tikėtina, kad karas baigsis spalio mėnesį. Tai paprastas apskaičiavimas. Palyginau tankų ir kitos kovinės technikos atsargas, kurias Rusijos Federacija turėjo prieš karą, su dabartiniais nuostoliais. Man atrodo, kad Rusijos atsargos yra labai pervertintos: daugybė ginkluotės priklauso 50-60-iesiems metams, kuri gerai atrodo ant popieriaus, bet neturi jokios praktinės vertės... Rusija yra didelis „Potiomkino kaimas“, sėkmingai apgaudinėjantis Vakarus ir verčiantis tikėti jos galia ir galingumu“, - sakė karo ekspertas.

 

Jo duomenimis, dabartiniame karo etape Rusijos kariuomenė patiria maždaug šešis kartus daugiau nuostolių nei Ukraina. O „mėsmalė“ ties Vuhledaru ir Bachmutu jos padėtį dar labiau blogina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(343)
(14)
(329)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: