Kremlius išprotės: NATO prie Rusijos sienų skuba pasiųsti 300 000 karių  ()

Karinis-politinis blokas Rytų Europoje ketina dislokuoti 300 000 karių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karo prieš Ukrainą fone NATO galvoja apie savo karinio kontingento, esančio Aljanso rytiniame flange, padidinimą.

„Politico“ duomenimis, karinis-politinis blokas Rytų Europoje ketina dislokuoti 300 000 karių.

Pranešime rašoma, kad norint įgyvendinti tokį žingsnį, būtina įtikinti atskiras Aljanso šalis aprūpinti kariuomenę, taip pat organizuoti mokymus ir gerinti infrastruktūrą. Svarbus dalykas yra ir kariuomenės aprūpinimas daugybe brangių ginklų, karine įranga ir amunicija.

Pasak vieno iš leidinio pašnekovų, aukšto rango NATO pareigūno, šiandien sąjungininkams reikia daugybės pajėgų ir priemonių, kurios būtų pasirengusios sulaikyti Rusiją.

Buvęs Aljanso generalinio sekretoriaus padėjėjas Heinrichas Braussas patikslina, kad yra keli pasirengimo lygiai. Pirmajame numatyta, kad per 10 dienų bus sukomplektuota 100 000 karių, pasiruošusių dislokuotis. Šis kontingentas gali būti formuojamas iš Baltijos, Lenkijos ir Norvegijos šalių.

 

Antrajame numatyta sudaryti karių kontingentą iš tokių šalių kaip Vokietija ir jie turėtų būti pasirengę dislokuotis per 10–30 dienų.

Savo ruožtu, buvęs JAV sausumos pajėgų Europoje vadas generolas Benas Hodgesas, daugiausia dėmesio skiria detalėms, kurios formuoja pasirengimą. Visų pirma jis nurodė tankų bataliono pavyzdį, kuris turi sugebėti sėkmingai pataikyti į taikinius, demonstruoti judėjimo įgūdžius ir reaguoti į įvairias situacijas mūšio lauke.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(76)
(3)
(73)

Komentarai ()