Ukraina ką tik turėjo šansą likviduoti Putiną: kas nutiko?  ()

Putinas ką tik lankėsi laikinai okupuotame Kryme ir Mariupolyje. Žmonėms įdomu, kodėl Ukraina net nepabandė sunaikinti Rusijos diktatoriaus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos politologas, Analizės ir strategijų centro vadovas Igoris Čalenko paaiškino, kad pasaulyje yra tam tikra tvarka, kurią pažeidus įsivyrautų niekam nenaudingas chaosas. Žinoma, Ukraina nori Rusijos žlugimo, jos padalijimo į saugias dalis, kurios galėtų taikiai gyventi pasaulyje ir nekeltų grėsmės Ukrainai ir pasauliui. Tačiau dabar dar yra šalių, kurios nori tęsti dialogą tiesiogiai su Putinu kaip branduolinės valstybės vadovu. Visi bijo branduolinio ginklo ir jo panaudojimo pasekmių.

„Tokiomis sąlygomis Putino eliminavimas gali sukelti nekontroliuojamą chaosą. Vakarų šalys dabar kontroliuoja eskalaciją taip, kad Rusija negalėtų panaudoti branduolinio ginklo. Tokie žingsniai gali padaryti tam tikras tokių planų korekcijas“, – sakė politologas.

Žinoma, Putinas yra nusikaltėlis ir bus nubaustas. „Manau, kad dar bus sukurtas atskiras tarptautinis baudžiamasis tribunolas, nagrinėjantis Rusijos karo nusikaltimus. Putinas, jo aplinka ir nusikaltusieji Ukrainai ten gaus teisinę bausmę“, – pažymi Čalenko.

 

Ukrainos prezidento patarėjas Michailo Podoliakas pakomėntavo: „Putinas atsisveikino su Krymu ir Mariupoliu. Jis užfiksavo savo dalyvavimą visuose karo nusikaltimuose. Tai nėra blogai“.

(87)
(3)
(84)

Komentarai ()

Susijusios žymos: