Vėjo energetikos plėtra paskatins jos pramonės vystymąsi, teigia vėjininkai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

manciukaz 2010-03-31 08:34
idomu kiek tokiu malunu prireiktu kad atsotu ignalinos galinguma veikiant visu pajegumu
Minde317 2010-03-31 09:20
Lietuvai reikia 9TW elektros (9 teravatai = 9 padauginta is 10 dvyliktame laisnyje). O vejo jegainiu yra ivairiu galingumu. Berods siai dienai turime tik 90MW vejo jegainiu pagaminamos elektos energijos. (megavatas tik 10 sestame laipsnyje). Kitaip tariant "kapeikos" Kitas idomus del atsinaujinancios energetikos yra tas, kad valstybe brangiai superka tokia elektros energija (is saules isgaunama energija siuloma supirkti uz 1.62Lt), Is vejo jegainiu berods perka po 0.22Lt. Birzoze is rusu perkame tik uz 0.15Lt. Isvada paprasta: kuo daugiau turesime atsinaujinanciu energijos saltiniu, tuo maziau busime priklausomi nuo rusu elektos, bet uz kainu skirtumus mokes paprasti LT gyventojai ir imones (tiksliau vartotojai)
T 2010-03-31 09:59
Piko metu Lietuvai reikia apie 1600 MW elektros galios. Lietuvos vėjų jėgainių instaliuota galia apie 100 MW, bet būna dienų, kai jos paromis nedirba. Kiek atsimenu Lietuva iš vėjo jėgainių elektrą superka po kokius 35 cnt/kW, Latviai po 45 cnt/kW. Jei vėjo jėgaines statyti Baltijos jūroje ar Lietuvos laukuose tai jų gaminamos elektros savikaina padidėtu apie 4 kartus. Dar reikia pridėti 10 cnt/kW skirstomiesiems tinklams, kai ji perduodama stambiems vartotojams ir 20 cnt/kW, kai ji perduodama smulkiems vartotojams.
Aklas 2010-03-31 13:24
Visosm atsinaujinancioms yra mokama 0,3Lt/kWh isskyrus saules ir neaisku kodel butent uz saules energija turetu moketi apie 6 kartus brangiau nei kitas atsinaujinancias energijas... Vejo energetika gerai, taciau turi dideli minusa jog ju generuojamas galingumas nepastovus, ir labai nepastovus... galbut tik baltijos juroje irengtas parkas turetu daug maz pastovu apkrovima. vejo energetikos pramone lietuvoje manau yra utopija vistik, tik bandoma prisideti pliusu garsiai kalbant ir paslepti minusus. O didziausias minusas tai kad reikalinga vejo energetikai rezervine galia kuri butu naudojama kai nera vejo arba kazkaip kaupiama energija ir atiduodama. Abiais siais variantais vejo energijos kaina bendrame fone dar padideja... deje...
feed73 2010-03-31 19:22
Kodėl už saulės energija reikia mokėti brangiausiai? Gal dėl to, kad ji pati žaliausia, nežudo paukščių ir žuvų. Be to manau, kad saulės energija Lietuvoje, palyginus su vėjo ar vandens, nėra tokia efektyvi. Tai kam tada į ją investuoti, jei galima investuoti efektyviau? Tai gal didesnės supirkimo kainos skirtos pritraukti investuotojams, kad ir ši atsinaujinanti energijos rūšis būtų taipogi plėtojama Lietuvėlėje.