Arabai ir toliau nori stebinti pasaulį (Video)  (23)

Tik šį kartą tai bus ne palmės formos dirbtinė sala, o miestas, naudojantis tik Saulės energiją ir negaminantis šiltnamio efektą sukeliančių dujų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Miestą, pavadintą Mazdaru (pirmą kartą apie šį projektą rašėme dar 2008 metais), statys kompanija Global Energy Company UAE, jis bus netoli Jungtinių Arabų Emyratų sostinės Abu Dabio, užims šešis kvadratinius kilometrus ir jame galės gyventi maždaug 50000 žmonių.

Mieste bus ir universitetas bei apie 1000 verslo įmonių; teigiama, kad ši zona turėtų virsti JAE Silicio slėniu bei „švarios energijos klasteriu“.

Mieste nebus dangoraižių, jame nebus leidžiama važinėti benzinu varomiems automobiliams, tik asmeniniams bei viešojo naudojimo elektromobiliams, kurie bus be vairuotojų.

Saulės energijos elektrinė, kuri teiks energiją miestui, jau yra pastatyta, ir planuojama, kad miestas iškils per 5 -10 metų. Šį projektą finansuoja Abu Dabio valdytojas šeichas Khalifa bin Zayed Al Nahyan.

Projektas turėtų kainuoti 15-30 milijardų JAV dolerių, o sėkmė, matyt, priklausys nuo naftos kainų bei to, kaip Jungtiniams Arabų Emyratams pavyks susitvarkyti su dabartinės finansų krizės sukeltomis problemomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (23)