Spausdinimas klaviatūra daug ką pasako apie žmogų  (11)

Mokslininkai sukūrė ypatingą technologiją, kuri leidžia nustatyti spausdinančio klaviatūra žmogaus amžių, lytį ir sudaryti jo psichologinį portretą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Niukaslo universiteto docentas Rojus Maksionas paaiškino, kad kiekvienas žmogus turi individualų „klaviatūrinį raštą“. Visi žmonės spausdina skirtingu greičiu ir spaudžia klavišus su skirtinga jėga.

Maksionas JAV atliko eilę tyrimų, kurių eigoje 50 savanorių tiesiog dirbo kompiuterių, o tuo metu sensoriniai davikliai ant jų pirštų fiksavo kiekvieną jų prisilietimą prie klavišų.

Po to, kai surinkta informacija buvo apdorota, paaiškėjo, kad asmenybės identifikacijai užtenka tik 10-ies klavišų paspaudimų.

Niukaslo universiteto kompiuterinio saugumo skyriaus vadovas Filas Batleris teigė, kad ši technologija gali būti plačiai taikoma kaip kriminalistikoje taip ir bendravimo internete saugumo didinimui. Pavyzdžiui, jei vaikas bendrauja kompiuterio pagalba, galima lengvai nustatyti ar jis nebendrauja su suaugusiuoju, tikinančiu, kad yra vaiko bendraamžis, ir tokiu būdu demaskuoti potencialų pedofilą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)